Alaplı’da Yaz Kuran Kursları Sürüyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Müftülüğünce ilçe merkezi ve köylerde başlatılan Yaz Kur’an kurslarının kültürel ve sportif etkinliklerle sürdüğü belirtildi.

Alaplı’da Yaz Kuran Kursları Sürüyor
Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, 24 Haziran 2013 Pazartesi günü başlayan ve ilçe genelinde 133 cami ve Kur'an kursunda düzenlenen yaz kurslarında 154 öğretici tarafından 3 bin 372 kursiyere eğitim verildiğini söyledi.

Yaz Kur’an kurslarında Kur’an ve dini bilgiler öğrenmenin yanında kültürel ve sportif etkinliklerde düzenleyerek kursların daha verimli olmasını hedeflediklerini belirten Bektaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın 'Gel bu yaz, Kur'an-ı gönlüne yaz' sloganı ile açılan yaz kurslarında çocuklarımız camiler ile buluştular. Yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim, itikad, ibadet, siyer gibi derslerin yanında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde düzenleyerek kursların daha verimli olmasını hedefliyoruz. İki ay boyunca devam edecek kurslarda çocuklarımızı en iyi şekilde misafir etmeye onların kalbine, gönlüne Allah sevgisini, Peygamber sevgisini, Kur'an sevgisini aşılamaya gayret edeceğiz" dedi.

Alaplı Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan yatılı yaz Kur'an kursunda da eğitimlerin sürdüğünü belirten Bektaş, “Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nde haftada 5 gün olmak üzere 50 kız ve erkek öğrencinin yatılı olarak eğitim görüyor” diye konuştu.

Bektaş, ayrıca 24 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kurslarının 23 Ağustos 2013 tarihinde sona ereceğini belirtti
Kaynak: İHA