Şişli Belediyesi’nin İftar Çadırı 4 Dinin Temsilcilerini Ağırladı

Şişli Belediyesi’nin kurduğu iftar çadırı ramazanın ilk gününde değişik 4 dinin temsilcilerini ağırladı.

Dostluk ve barış mesajlarının verildiği iftara vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Mecidiyeköy’de kurulan iftar çadırında düzenlenen iftar yemeğine Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar, Ermeni Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Tatul Anuşyan, Musevi Cemaati lideri İshak Haleva, Süryani-Ortodoks Cemaati Patriği Yusuf Çetin, Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf Sağ ile vatandaşlar katıldı.

Din temsilcileri, iftarda dostluk ve barış mesajları verdi.

Oruç tutanların ve tutmayanların birbirine saygılı olmaları gerektiğini söyleyen Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül, “Ramazan ayının herkese hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Mutlaka barış gelmeli. Silahlarla olayları çözemeyiz. Ramazan ayında dünyada ve ülkemizde demokrasi olsun ve biz bu demokrasiden hep beraber yararlanalım. İnançları da en güzel şekilde yaşayalım. Oruç tutanlar tutmayana, tutmayanlarda tutanlara saygılarını en üst düzeyde göstersinler” dedi.

Musevi Cemaati lideri İshak Haleva, “Bu mübarek günde varlıklı olanla varlıklı olmayan bütün kardeşlerimiz buluşuyoruz. Bu mübarek ay bütün İslam alemine hayırlara vesile etsin. Ve eminim ki bu karanlık günler de geçecek. Çünkü Allah’ın merhameti bu ayda çok fazladır. Kalpleri yumuşatacak sevgi ve barışı bir an önce getirecektir” diye konuştu.

Süryani-Ortodoks Cemaati Patriği Yusuf Çetin, “Ülkemizin, dünyamızın sevgiye, barışa, huzura, esenliğe ve bu gibi sofralara beraberliğe ihtiyacı vardır her zaman. Allah bütün Müslüman kardeşlerimizin orucunu kabul etsin.” şeklinde konuştu.

Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf Sağ ise Ramazan ayında 5 yıldızlı oteller yerine bir çadırın altında düzenlenen iftarın önemine dikkat çekerek, “Beş yıldızlı otellerden uzak durarak hakikaten peygamberlerin istedikleri tevazu içerisinde bu güzelim iftarları beraber açmak, sınıf ayrımı yapmamak, markaya koşmamak, insanların seviyesine inmek ve insanların huzurunu beraber paylaşmaktır” ifadelerini kullandı.

Bir günde üç bin kişinin iftarını yapabileceği çadır, aynı zamanda yüzlerce kişinin orucunu açmak için kumanyaların dağıtılacağı bir merkez olarak da hizmet verecek. Ayrıca Şişli Belediyesi her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerinde ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacak. Yemek dağıtım sayısıyla birlikte erzak yardımı yapılan kişi sayısının toplam elli bini bulması amaçlanıyor.
Kaynak: İHA