Gezi Parkı yeniden kapatıldı

Gezi Parkı, 23 gün sonra halka açılmasının ardından sadece 3 saat geçtikten sonra tekrar kapatıldı. Polis, Taksim Dayanışma Platformu’nun toplanma çağrısı üzerine Taksim Meydanı’na gelen kalabalığa müdahale etti.

Gezi Parkı yeniden kapatıldı
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla bugün tekrar halka açılan Gezi Parkı, açılışın sadece 3 saat sonrasında yeniden kapatıldı.

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı'nda yapılacağını duyurduğu toplanma öncesinde güvenlik önlemleri alan polis, ilerleyen saatlerde parkın girişlerini tuttu.

Gezi Parkı'nın halka açıldıktan sonra tekrar kapatılmasının ardından Taksim Meydanı'nda hareketli saatler yaşandı.

Polisin, Taksim Dayanışması'nın 19.00'da toplanma kararı üzerine İstiklal Caddesi'nden meydana yürümek isteyen gruba tazyikli suyla müdahale etti.

İstiklal Caddesi'nde toplanıp Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis gruba TOMA aracından tazyikli su ve biber gazlı müdahalede bulundu.

Taksim Dayanışması üyeleri gözaltında

Taksim'de yaşanan polis müdahalesinde, Taksim Dayanışması Platformundan, aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve TMMOB temsilcisi Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı, ağaçların yıkılması ve Topçu Kışlası projesi nedeniyle başlayan protestoların merkezi haline gelmiş ve 15 Haziran'da kapatılmıştı.