25 Yıldır İl İl Gezen Engelliye Afyonkarahisar Belediyesi Sahip Çıktı

AFYONKARAHİSAR - Doğuştan elleri ve bacakları olmayan, 25 yıl önce memleketi Rize'den ayrıldıktan sonar 40 il gezen 52 yaşındaki Halit Bayar'a, Afyonkarahisar Belediyesi sahip çıkarak prefabrike konut verdi.

Rize'den 25 yıl önce ayrılan, il il gezerek tartı işinin yanı sıra pişmaniye satarak geçimini sağlayan engelli Bayar, 3 ay önce Afyonkarahisar'a geldikten sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile görüştü.

Afyonkarahisar'a yerleşmek istediğini belirten engelli Bayar'a, Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle Van Depremi'nde kullanılan ve boşa çıktıktan sonra Afyonkarahisar'a gönderilen bir oda bir salondan oluşan ve içi döşenen prefabrike konut hediye edildi.

-"25 yıldır gurbet hayatı yaşıyorum"-

Halit Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıldır gurbet hayatı yaşadığını, il il gezerek tartı işi yaptığını ve pişmaniye sattığını söyledi.

Afyonkarahisar'a gelmeden önce Isparta'da bir hafta kaldığını anımsatan Bayar, şöyle konuştu:

"Isparta'da belediye başkanı benimle görüşmek istemedi. Bana yer göstermesi için zabıta müdürüyle görüştüm. Bir haftalık yer gösterdiler. Ben de Isparta'ya yakın olduğu için Afyonkarahisar'a geldim. Belediye başkanına çıktım bana çok ilgi, alaka gösterdi. Beni burada ev sahibi yaptı. Engelli maaşı bağlandı. Eşya almam için yine SYDV'den bin 500 lira para verildi.

Ailem beni dışladığı için 25 yıldır gurbetteyim. Engelli vatandaşlara Afyonkarahisar'da çok yardımcı olunuyor. O yüzden Afyonkarahisar'a yerleşmeye karar verdim. Bir tane de bakıcı verilmesini istiyorum. Kendi ihtiyaçlarımı görebiliyorum ama bakıcı olursa iyi olur."

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da prefabrike evin tesliminde yaptığı konuşmada, yaklaşık bir ay önce Bayar'ın kendilerini ziyarete geldiğini anımsattı.

Bayar'ın Afyonkarahisar'a tesadüfen geldiğini belirten Çoban, şöyle konuştu:

"Bizden önce bir otel sahibi bir kaç gün kalmasına müsade etmiş esnaf da yardım etmiş. Böyle bir ilgi karşısında bu şehirdeki vatandaşlar ilgili hayırseverler diye kimsesi olmadığı halde burada kalmaya karar vermiş. Daha sonra bizi ziyaret etti. İki eli ayağı yok ancak içinde müthiş bir yaşam ve mücadele azmi var. Afyonkarahisar'a yerleşmek istediğini söyleyince bir ev hazırlayalım dedik. İkametini buraya aldırdık. SYDV ile evi hazırladık ve kendisine göre evi düzenledik."

SYDV Müdürü Süleyman Arı ise Bayar'e engelli maaşı bağladıklarını, vakfın desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Afyonrahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, SYDV Müdürü Süleyman Arı ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, evin teslimini gerçekleştirdi.

Protokol üyeleri daha sonra Bayar'ın evini gezdi.

Kaynak: AA