14.uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Sona Erdi

14.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.

Festival sonunda bin 500 yabancı konuk kaşık şovu yaparak Ankara’nın bağları, Hanımey, Sar beline kuşağı, gibi şarkılarla söyledi ve birlikte dans etti.
UNESCO'ya bağlı 96 ülkenin üye olduğu CIOFF tarafından iki kez üst üste dünyanın en iyi festivali seçilen 14.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali görkemli bir şekilde sona erdi. Altın Köprü Dans Yarışması'nın şampiyonu ise Filipinler oldu. Büyükçekmece Kemal Sunan Anfi Tiyatrosu’nde gerçekleştirilen kapanış törenine; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Güney Kore Cheonan Belediye Başkanı Sung Moo-Yang, Türk Sineması’nın ünlü aktörlerinden Serdar Gökhan, ünlü oyuncu Ayşen Gruda, sunucu ve oyuncu İlker Ayrık, yabancı konuklar ve vatandaşlar katıldı.

Geçen seneki festivale CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sayın başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, burada olmayı çok istemişti ama olamadı. Kendisi saygılarını gönderdi.” diye konuştu.

Festivali çok beğendiğini vurgulayan Tanrıkulu, “Kanların döküldüğü bir ortamda böyle bir ortamın yaşanması huzur vericidir.” dedi.

MİSAFİR ÜLKELER, ANKARA’NIN BAĞLARI, HANIMEY VE SAR BELİNE KUŞAĞI İLE COŞTU
15 gün devam eden festivalin resmi kapanış töreninde 52 ülkeden katılan bin 500 sanatçı danslarıyla kültürlerini tanıttı. Yoğun katılımın gerçekleştiği törende Türk ekibi, yaklaşık yarım saat davul zurna eşliğinde halay çekip, zeybek oynadı. Filipinler’in söylediği yemen türküsü ise seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gösterilerin bitmesiyle bütün ülke sanatçıları sahneye çıkarak kaşık şovu yaptı. Konuklar hep bir ağızdan Ankara’nın bağları, Hanımey, Sar beline kuşağı gibi şarkılarla dans etti.

Gösterilerin ardından Başkan Hasan Akgün, festivale katılan Serdar Gökhan, Ayşen Gruda ve İlker Ayrık’a Festival Özel Ödülleri’ni verdi. Festivale katılan herkese teşekkürlerini sunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de birçok kültürleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gece Altınköprü Halk Dansları Yarışması'nın sonuçlarının açıklanması ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.
Kaynak: İHA