GO Oyunu Tutkunları Kargı’da Buluştu

Çorum Hitit Üniversitesi Go Kulübü ve Kargı Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Go Turnuvası Kargı ilçesinde gerçekleştirildi.

GO Oyunu Tutkunları Kargı’da Buluştu
Turnuvaya, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Bursa, Sakarya, İzmir gibi Türkiye’nin bir çok ilinin yanı sıra İsveç’ten de Go oyunu tutkunları katıldı.

Hitit Üniversitesi Go Kulübü Danışmanı Vesysel Dinler, GO oyunun satranç gibi bir tahta oyunu olduğunu belirterek, 4 bin yıllık bir geçmişe sahip ve satrançtan da eski bir oyun olduğunu söyledi.

Oyunun Uzakdoğu’da yaygın olduğunu dile getiren Dinler, Avrupa’da, Amerika’da turnuvaları, federasyonları olan çok önemli bir oyun olduğunu dile getirdi.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Ulusal Go Turnuvasını bu yıl Kargı’da yapmayı tercih ettiklerini dile getiren Dinler, “Turnuvaya merhem Kargı belediye başkanı Ahmet Hamdi Akpınar’ın çok büyük katkıları oldu. Kargı’nın tanıtılması bakımından da etkinliğin çok önemli bir işlevi olduğunu düşünüyoruz. Kargı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz turnuvamızda, dışarıdan gelen konuklarımız Kargı’yı tanıma ve sevme fırsatı bulacaklar. Yine Go oyununun geliştirilmesi bakımından önemli bir etkinlik. Çünkü taşrada Ankara’nın doğusunda bu oyun çok bilinmiyor. Çorumda oynanması, ulusal bir turnuvanın yapılması ayrı bir mutluluk, bu bakımdan Kargı Belediyesi ve Hitit Üniversitesine çok teşekkür ederim’ diye konuştu.

Kaynak: İHA