Vali Düzgün Develi'de İncelemelerde Bulundu

Develi ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Orhan Düzgün ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında, "Kayseri kültürünü tanıtmak için ciddi çalışmalarımız olacak" dedi.

Develi ilçesinin kültür ve turizm zenginliklerini yerinde görmek için Develi'yi ziyaret eden Vali Orhan Düzgün ve beraberindeki heyet ilk olarak Develi Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Vali Düzgün, Develi Kaymakamı Enver Ünlü'den Develi hakkında bilgi aldı. Vali Düzgün ve beraberindekiler daha sonra Develi Belediyesi Başkanı Recep Özkan'ı ziyaret ederek belediye hakkında brifing aldı. Başkan Özkan Vali Düzgün'e maden taşından yapılmış satranç takımı hediye etti.

Develi'de yer alan tarihi Siva Sitti Hatun Camisi'ni de ziyaret eden Vali Düzgün, camide incelemelerde bulundu. Cami içerisinde bulunan 700 yıllık tesbih Vali Düzgün'ün dikkatini çekti. Düzgün ve beraberindeki heyet, cami ziyaretinin ardından Devali Türbesi'ne giderek, türbe hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, "Kayseri Valiliğine atandıktan sonra bütün ilçeleri yerinde görmek, kültür ve turizm zenginliklerini yerinde görmek amacıyla ilçelerde birtakım ziyaretlerde bulunuyoruz" dedi.

Kayseri kültürünün tanıtılması için ciddi bir çalışma yapacaklarını kaydeden Düzgün, "Sahip olduğumuz kültür mirasının Selçuklulardan ve daha öncelerden sahip olduğumuz bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılması, sahip olduğumuz tüm kültürel mirasın tüm Anadolu'daki tüm milletimizin bilmesi hatta dış turizme de hizmet vermesi amacıyla Kayseri'nin kültür varlıklarının tanıtımı konusunda da ciddi bir çalışma içerisinde olacağız" diye konuştu.

Kayseri'nin zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunun altını çizen Düzgün, "Kayseri'nin çok zengin bir kültür mirasına sahip olmasına rağmen, hem Türkiye içerisinde hem de yurt dışında yeteri kadar tanındığını söyleyemeyiz. Türkiye'ye yılda yaklaşık 32 milyon turist geliyor ama bunun yüzde 1'inin bile Kayseri'ye geldiğini söyleyemeyiz ama Kayseri'nin sahip olduğu zengin potansiyel aslında buranın daha çok hak ettiğinin göstergesidir" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA