İnegöl Fen Lisesinin Lys Başarısı Yüzde 79

LYS sonuçlarına göre, Tıp Fakültesini kazanan 31 öğrenci mezun eden Bursa İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesinin bu yılki LYS başarı oranı yüzde 79 oldu.

İnegöl Fen Lisesinin Lys Başarısı Yüzde 79
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ün de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Müdürü Sezgin Ekici, 25 Temmuz tarihinde LYS sonuçlarının açıklandığını ifade ederek, "Sonuçlara göre okulumuzun öğrencileri muhtelif üniversitelere yerleştiler. 88 tane mezunumuzun 69 tanesi bu yıl üniversiteli oldu. Bunların dağılımına gelince, 31 tane Tıp Fakültesi, 5 tane Diş Hekimliği, 1 Eczacılık Fakültesi, 24 tane muhtelif Mühendislik Fakülteleri, 2 tane Hukuk Fakültesi ve 6 tane değişik bölümler olmak üzere 69 öğrencimiz üniversitelere yerleşti. Bu yerleşme oranları yüzde 79 olarak gerçekleşti. Geçen yıl bu başarı yüzde 77'ydi. Bu yıl mezun olup, üniversite tercih etmeyen 19 öğrencimiz oldu. Bunlarda muhtelif okullar kazanabilecekleri durumda olmalarına rağmen kendileri tercihte bulunmadılar. Geçen sene de yine 19 tane öğrencimiz tercihte bulunmamıştı. Bu 19 öğrencimizden 10 tanesi Tıp Fakültesine yerleşti. Diğerleri de yine muhtelif okullara yerleştiler. Dolayısıyla geçen seneden üniversiteye yerleşmeyen öğrencimiz kalmadı. Okulumuzun başarısı her geçen sene artıyor" dedi.

İnegöl'ün eğitimdeki başarısının her geçen gün daha arttığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "LYS sonuçlarında Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi gerçekten Bursa genelinde, Türkiye genelinde çok önemli başarılar elde ederek bu sınavı başarıyla sonuçlandırmıştır. 69 öğrencimiz istedikleri bir yükseköğrenime yerleştiler. Mezun 88 öğrencimiz vardı. Tercih yapmayan bu 19 öğrencimizde isteselerdi güzel bir bölümü yerleşebilirlerdi. Ama biliyorum ki, onlarda Tıp Fakültesine girmek için çalışıyorlar. Bu nedenle şanslarını bir sonraki yıla bıraktılar. Her ne kadar okul müdürümüz başarı oranımız yüzde 79'dur dese de, eğer 88 öğrencimiz tercih etseydi, bu başarı yüzde 100 olacaktı. Tabi ki Fen Lisesindeki öğrencimizin arzuları yüksek düzeydedir. Birinci yıl kendilerini istirahata çekerek ikinci yıl da bilhassa Tıp Fakültesi konusunda iddialı oluyorlar. Bilindiği gibi geçen sene tercih etmeyen 10 öğrencimiz bu sene Tıp Fakültesi kazandılar. Yani bu sene Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesinden Tıp Fakültesini kazanan öğrenci sayısı 31 değil, 41 oluyor. Dolayısıyla Diş Hekimliği ile Eczacılığı da sayarsak 50'ye çıkıyor. Bu önemli bir başarıdır. Biz bu okullarımızı açarken hayırseverimize, İnegöl'ümüze söz vermiştik. İnegöl'de Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi marka olacak demiştik. Henüz 3. yılında mezun vermiş olmamıza rağmen daha yeni yeni kurumsallaşan bu kurumlarda Türkiye'ye ve Bursa'da rekor elde edebilecek bir başarı yakaladık" diye konuştu.

Kaynak: İHA