Başbakan Yardımcısı Bozdağ: “ak Parti Gazete Manşetleri İle İktidar Olmadı”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetelerin paralı ilanları veya manşetlerinin Başbakan’ın milletin kalbindeki yerini daraltmayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Bozok Bereket Kervanı’nın Akdağmadeni ilçesinde düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeği öncesi Akdağmadeni İlçe Belediyesini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İngiliz The Times gazetesinde geçen hafta yayımlanan ilanla ilgili soru üzerine Bozdağ, gazetelerin paralı ilanları veya manşetleri Başbakanın Türk milletinin kalbindeki yerini daraltmayacağını belirterek, “Çünkü milletimiz sayın başbakanımızı sevmektedir. AK Partiyi sevmektedir. AK Parti gazete ilanları ile iktidar olmadı gazetelerin manşetleri ile de iktidar olmadı, sermayenin desteği ile de iktidar olmadı. Dışarıdan içeriden bir takım güç odaklarının mühendisliğiyle de yola çıkmadı iktidara gelmedi. O yüzden AK Parti’ye dönük sayın başbakanımıza dönüm hesap içinde olanlar onu iyi bilmeleri lazım. Biz manşetlere rağmen biz her türlü engellemelere rağmen, her türlü güç odaklarının ortaya koyduğu iftiralara rağmen milletimizin desteği ile iktidara geldik. Milletimizin desteği ile de vazifemizi yapıyoruz. Bundan sonra da milletimizin desteği ile yolumuza devam edeceğiz. Bu millet manşet atanları ilan verenleri onları finansa edenleri, onlara destekçi olanları kimler olduğunu gayet iyi bilmektedir. Onların milletin hayrı ve yararına diye bir değeri olmadığını, tek dertlerinin sadece kendi şahsi menfaatleri olduğunu gayet iyi bilmektedir. Bu yüzden de milletimiz o manşetlere sandıkta kendi atacağı manşetlerle o ilanlara sandıkta kendi ortaya koyacağı iradeyle en güzel cevabı verecektir. Bizde böyle söylüyoruz millet atacak manşeti diyoruz. Hakikaten 2002’de millet attı manşeti, 2004’te 2007’de 2009’da 2011’de halk oylamalarında bu millet her defasında manşeti attı. Duyup duymayanlara da ilanını verdi. Biz Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıyla beraberiz duyduk duymayın dercesine sandıkta gerçek ilanı verdi. Onun için önümüzdeki seçimde de ben emim milletimiz hem Yozgat’ta hem Akdağ’da hem de Türkiye’mizin bütün illerinde göremeyenlere göstermek için duymayanlara duyurmak için bir kez daha Tayyip Erdoğan’la beraberiz diye ilanını verecektir” dedi.

Verilen ilanları finanse edenlerin kim olduğunun belli olduğunu bunu herkesin bildiğini vurgulayan Bozdağ, “Bunlar Türkiye’de kendileri nerde bulunursa bulunsunlar hangi sıfat taşırlarsa taşısınlar, hangi dernek adı altında örgütlenirse örgütlensinler bazı kesimler bunlar Tayyip Erdoğan karşıtlığını AK Parti karşıtlığını kendileri için düstur edinmiş çevreler. Bunlar Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan kesimler, güçlenmesinden rahatsız olan kesimler istikrarlı olmasından rahatsız olan kesimler bunları herkes biliyor bunların isimleri veya cisimleri sıfatları pek fazla önem arz etmiyor. Tek özelliği var bunların güçlü Türkiye istemiyorlar, güçlü iktidar istemiyorlar. Güçlü ekonomik yapı istemiyorlar. Çünkü güçlü Türkiye, güçlü iktidar, güçlü ekonomik yapı bunların kendi çıkarlarına ters geliyor o yüzden de kontrol edilebilir Türkiye istiyorlar. Ekonomisi rüzgara göre, buluta göre, güneşe göre her an akla takla olacak bir Türkiye arzu ediyorlar. Hükümet ha düştü ha düşecek, gazetelerin manşetleriyle hükümetlerin değişebileceği bir Türkiye arzu ediyorlar o yüzden onları biz tanıyoruz millette onları tanıyor. Herkes onları biliyor o yüzden bizde onları tanıyoruz, finansa edip etmemeleri veya orda gözüken finansör veya başkaları onların pek bir önemi yok” diye konuştu.

Kaynak: İHA