Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kim rahatsız olursa olsun Türkiye dünyadaki stratejik durumunu yükseltmekte ve geri durmayacaktır.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması
Somali'de milyonlarca insanı gerek sağlık gerek güvenlik alanında gerekli rol üstlenen Türkiye'nin bu durumundan rahatsız olanlar değişik senaryolar uygulayabilirler” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Partisinin Uzunköprü İlçe Binasında yapmış olduğu konuşmasında; “Cumartesi günü saat 16:30 sıralarında Somali'deki büyük elçiliğimize canlı bomba saldırısı oldu ve bu anlamda çatışma olduğu bilgisi geldi. Biz hemen ambulans uçağımızı hazırladık ama ambulans uçağımız Somali Mogadişuya gece inişi havalimanının aydınlatması olmadığından dolayı biz yaralılarımızı Mogadişudan Cubudiye aktardık, Cubudiye'den de yaralılarımızı Türkiye'ye getirdik” dedi.

Canlı bomba saldırısında güvenlik görevlisi Sinan Yılmaz’ın şehit olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu; “Diğer 3 yaralımızı tedavi gördükleri hastanede ziyaret ettim durumları çok iyi ve taburcu oldular. Dün ben güvenlik görevlilerimizi ziyaret ettiğimde şunu gördüm, güvenlik görevlilerimiz Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin orada savunulmasının da onuru yaşıyorlar. Dünyanın birçok bölgesinde Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti var. Biz büyük bir devlet ve milletiz. Zaman zaman Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanlar olacaktır. Ama kim rahatsız olursa olsun, Türkiye dünyadaki stratejik durumunu yükseltmekte ve geri durmayacaktır. Somali'de milyonlarca insanı gerek sağlık gerek güvenlik alanında gerekli rol üstlenen Türkiye'nin bu durumundan rahatsız olanlar değişik senaryolar uygulayabilirler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA