Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Burhaniye Temsilciliği Açıldı

BALIKESİR - Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Burhaniye Temsilciliği, düzenlenen törenle açıldı.

Temsilcilik görevine, Burhaniye Belediyesi Ulaştırma Sorumlusu Hüseyin Karakaya getirilirken, İbrahim Bayındır ve Şirin Sarı da görev yapacak.

Dernek Başkanı İhsan Memiş, açılışta, Türkiye'nin trafik ve yol güvenliğinde çok hızlı gelişen bir ülke olduğunu belirterek, "Motorlu araç sayımız 17 milyonu aşarken, sürücü belgeli kişi sayımız da 27 milyonu geçmektedir. Her yıl yaklaşık bir milyon araç trafiğe girmekte ve sürücü sayımızda da yaklaşık 1,5 milyon kişi artmaktadır" dedi.

Türkiye'de trafik kazalarında günde ortalama 20 kişinin öldüğünü ifade eden Memiş, yaz ayları ve dini bayram tatillerinde bu rakamın iki katına çıktığını söyledi.

Karakaya da temsilciliğin objektif ve tarafsız olduğunu belirterek, "Hiçbir siyasi partinin yanında veya karşısında değildir. Çalışmalarımız tamamen kamu yararınadır. Çünkü tüm çalışmalarımızın odağında her yaştan insanımızın can güvenliği ve insan sağlığı vardır. Derneğimiz Türkiye'de Iğdır'dan İstanbul'a kadar teşkilatlanmış, AB ve Dünya Sağlık Teşkilatı ile de projeler yürütmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA