Cihanda Sulh Politikasının Çözüm Olmadığı İddia Edildi

Malatya Belediyesi Meclisi Bağımsız Üyesi Mehmet Moran, İslam ülkelerinde yaşanan “Cihanda Sulh” politikası çözüm olmadığını iddia ederek, “İslam Dünyası bir çatı altında toplanarak Dünya İslam Birliğini kurmalıdır” dedi.

Malatya Belediyesi Meclisi Bağımsız Üyesi Mehmet Moran, yaptığı yazılı açıklamada, "Allah (c.c.) yeraltı ve yerüstü tüm zenginlikleri İslam coğrafyasına bahşetmiştir. İslam coğrafyasının dışındaki dünyamızda bu zenginlik bulunmamaktadır. Allahın her türlü zenginlikle donattığı İslam coğrafyasında yaşayan Hz. Muhammed’in ümmeti açlık, yokluk ve sefalet içerisinde yaşamaktadır. Bu sefil yaşam bile İslam’ın Ümmetine çok görülmektedir. İslam Ümmetine bu sefaleti çok gören emperyalist Milletler İslam dünyasında katliamlara başladılar" dedi.

Moran,Müslümanlar dünyanın gözünde potansiyel suçlu gösterilerek, İslam ve Müslümanlar üzerindeki kıyım meşru gösterilmeye çalışıldığını ve başarıldığını kaydederek şunları söyledi:
"Halkı Müslüman olan devletler münferit ve bireysel hareket ettiklerinden ağır bedeller ödemektedirler. Afganistan, Pakistan, Çeçenistan, Kosova, Irak, Azerbaycan, Suriye, Filistin, Doğu Türkistan Mısır ve Anadolu üzerindeki emperyalist oyunlar dikkate alındığında İslam dünyasının dağınıklığı ve İslam Milletlerinin arasındaki tutarsızlık küresel emperyalizme güç ve cesaret vermektedir. Sonuç Olarak;İslam Dünyası bir çatı altında toplanarak Dünya İslam Birliğini kurmalıdır. İslam birliği İslam’ın Halifesini seçmeli ve dünyaya ilan etmelidir. Bu bağlamda; Bu birlik küresel cihat dahil olmak üzere tüm alternatifleri dikkate almalıdır. Müslümanların başka bir seçeneği bulunmamaktadır."

Moran, ayet ve hadislerden örnekler vererek, “Cihanda Sulh” politikasının çözüm olmadığını iddia etti.
Kaynak: İHA