Bozüyük'te İçme Suyu Hattı Revizyon Çalışmaları

Bilecik’in Bozüyük ilçesi 4 Eylül Mahallesi’nde bulunan Fabrikalar hattında başlatılan revizyon çalışmaları sonucu, son 1 yıldır arızalara neden olan yaklaşık 700 metrelik içme suyu hattı yenilendi.

Bozüyük'te İçme Suyu Hattı Revizyon Çalışmaları
Bozüyük Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önce asbest boru olan içme suyu hattı, 300’lük HDPE yüksek yoğunluklu polietilen borular ile yenilendi. Proje kapsamında Yeşilkent Mahallesi bağlantı hattı da 160’lık HDPE boru ile yenilendi. Hattın bağlantıları aşamasında öngörülemeyen nedenlerle ortaya çıkan arızalar sırasında zorunlu olarak Çalışanlar Kooperatifi, Fabrikalar hattı ve Yeşilkent mahallesinde su kesintileri yaşandı. Su arıza personelinin özverili çalışmaları ile mümkün olan en kısa süre içerisinde arızalar giderilerek bölge halkına kesintisiz su temini için en büyük adımlardan birisi atılmış oldu. Çalışmalar sırasında kullanılan polietilen boruların birleştirilme, hat yapım işlemlerinin tamamı belediye ekiplerince gerçekleştirilirken, görevliler HDPE boruların kullanımına ait ilk tecrübesini de tamamladı.

Yapılan açıklamada "Belediyemiz bünyesine kazandırılan 1 adet 315-630 milimetre çaplı aralığında boruları kaynatacak alın kaynak makinesi ile 20-600 milimetre çapları kaynatacak elektro füzyon kaynak makinesi kullanımı gerektiren revizyon çalışmalarında ekipler öncelikle kaynak makinelerini kullanım konusunda gerekli eğitimi alarak çalışmalara başladı.

İlk etapta kazı çalışmalarının yapılarak zeminin hazırlandığı çalışmalarda içme suyu boruları kaynak yapılarak birleştirildi. Hat boyunca birleştirme işleminin tamamlanmasının ardından ise yerlerine yerleştirilerek kullanıma hazır hale getirildi.

İlçe genelinde bundan sonra yapılacak içme suyu hatlarındaki yenileme çalışmalarında 100 yıllık ömrü olan HDPE yüksek yoğunluklu polietilen boruların kullanılacaktır" denildi.
Kaynak: İHA