Siirt'te Tefecilik Yapan İki Kişi Tutuklandı

15 Temmuz günü Siirt’te yapılan operasyonda, haksız kazanç sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 zanlıdan 2 kişinin tutuklanmasının ardından savcılık tarafından yapılan itiraz üzerine 2 kişinin daha tutuklandığı belirtildi.

Siirt'te Tefecilik Yapan İki Kişi Tutuklandı
Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, 15 Temmuz günü haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen kişilere yönelik yapılan operasyonda serbest bırakılan 2 kişinin savcılık itirazıyla tutuklanmasını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, halkın huzur ve güven ortamını tehdit eden suç örgütlerine yönelik mücadelenin aralıksız devam edeceği ifade edilirken, şunlara yer verildi:
“Siirt ilinde organize bir şekilde tefecilik yapan bir suç örgütüne yönelik 15 Temmuz 2013 günü gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ancak, konu ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından mahkemeye yapılan itirazın değerlendirilmesi neticesinde; öncesinde mahkemeden serbest bırakılan 2 şüpheli hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştır. Söz konusu Mahkeme kararı doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışma neticesinde; bahse konu 2 şüpheli 26 Temmuz 2013 tarihinde yakalanmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Açıklamada, "Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak ilin huzur ve güven ortamını tehdit eden suç örgütlerine yönelik mücadelenin aralıksız devam edeceği" belirtildi.
Kaynak: İHA