Okullarda Serbest Kıyafette Yüzde 50+1 Uygulaması

ESKİŞEHİR - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını bildirerek, "Özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60'da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu" dedi.

Avcı, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin,Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, velilerin ve öğretmenlerin, "Serbest kıyafete devam edilsin ama serbest kıyafet seçim seçenekleri, arasında formada olsun. Tıpkı özel okullarda olduğu gibi" talebini okullarda serbest kıyafet yönetmeliğiyle, gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özel okullarda yönetmeliğe göre, verilerin yüzde 60'ının talebi doğrultusunda, öğrencilerin forma seçebildiklerini kaydeden Avcı, şöyle konuştu:

"Şimdi, özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60'da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu. Bu seçeneklerin arasında forma da katılmış oldu. Ben kız çocuğu velilerimizin bu konudaki şikayetlerini, beklentilerini bildiğim için bunu özellikle annelerle paylaşmak istedim."

-"Mesleki eğitimin önündeki bariyerleri birer birer kaldırdık"

Mesleki eğitimin, geçmişte çok ciddi yaralar aldığını dile getiren Avcı, "Özellikle geçtiğimiz yıl ortaöğretimde ve yüksek öğretim giriş koşullarında, yaptığımız düzenlemelerle mesleki eğitimin önüne konmuş olan bariyerleri birer birer kaldırdık" diye konuştu.

En son teknoloji konusunda eğitim veren meslek okullarına ve organize sanayi bölgelerinde açılan meslek liselerine ciddi teşvikler getirdiklerine dikkati çeken Avcı, şöyle devam etti:

"Kuruluşu tamamlanan Mesleki Yeterlilikler Kurumu sayesinde her mesleğin asgari olmazsa, olmazlarını tanımladık. Bunun için alınması gereken asgari eğitim düzeylerini belirledik ve bunları da belli müeyyidelere bağladık. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönemde, mesleki eğitim konusunda, her gün biraz daha iyiye giden bir tabloyla karşılaşacağımızı, şimdiden söyleyebilirim."

-"Esnaf ve sanatkarlarımız, ekonominin barometresi"

Avcı, esnaf ve sanatkarların, ekonominin barometresi, huzur ve güvenliğin en büyük teminatı ve destekçisi olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarlara, ülkenin huzuruna, istikrarına, kalkınmasına, gelişmesine yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür etti.

ESSOB Başkanı Ekrem Birsen de mesleki eğitimin önemine dikkati çekerek, "Eğitimini almamış hiçbir insanın başarılı olması mümkün değil. Eğitimsiz açılan her işletme çabuk kapanarak, hem milli servetin yok olmasına hem de toplumumuzun iyi hizmet almamasına, sebep olmaktadır. İleri bir ekonomiye sahip olabilmemiz için mesleki eğitiminin altını doldurmamız ve önem vermemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Denizbank'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen iftara, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile çok sayıda esnaf katıldı.

Kaynak: AA