Hijyenik Gıda İle İlgili Bilgilendirme Sürüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, özellikle her kontrol ve denetimde işletmeci ve çalışanlara yönelik yerinde teknik, hijyenik konular ile yasal mevzuatlara ilişkin bilgilendirme çalışması yapıldığını söyledi.

Hijyenik Gıda İle İlgili Bilgilendirme Sürüyor
İl Müdürü Kadıoğlu, 2013 yılı ilk 6 ayı içerisinde gıda hijyeni konusunda iki eğitim çalışması başlatıldığını belirterek, “Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerde görevli toplam 248 personele İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordineli olarak Hijyen Eğitimi verildi.

İl Müdürlüğümüzce gıda güvenliğinin sağlanması ve korunmasına yönelik Ramazan ayı boyunca ekmek ve diğer unlu mamul işleyen iş yerlerine öncelik verilerek yürütülmektedir. Bakanlığımızca ekmek mevzuatında yapılan değişiklik ile halkımızın günlük tükettiği ekmek başta olmak üzere Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde tanımı yer alan ekmek, ekşi hamur ekmeği, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, kepekli ekmek ürünlerinde renklendiricilerin ve katkı maddelerinin kullanılması yasaklanmıştır. Bu kapsamda Müdürlüğümüzce gerekli kontrol ve denetimler yapılmaktadır.”
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak halkın güvenilir gıda tüketmesi adına sorumluluk bilinci içinde ve hassasiyetle çalıştıklarını belirten Kadıoğlu, “Vatandaşlarımız en önemli denetçinin tüketici olduğunu unutmamalı ve gıda alırken üreticisi, son tüketim tarihi ve etiket bilgileri belli olmayan ve de uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ürünlerden uzak durmalıdır. Tüm vatandaşlarımız gıdaya ilişkin her türlü konuda Bakanlığımızın 174 Alo Gıda Hattını arayarak bilgi alabilecekleri gibi İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzü ziyaret edebilir veya 0348 813 10 69 Numaralı telefondan arayabilirler.”
Kaynak: İHA