Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Çelik Açıklaması

BERLİN - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Çelik, Mısır'da demokrasi yanlıları üzerine ateş açılmasına ilişkin, "Ortadoğu'da barış ve huzura kastedenlerin, darbelere çanak tutanların çifte standardını ve iki yüzlülüğünü ibretle takip etmekte ve tarihe not düşmekteyiz" dedi.

Çelik, yaptığı açıklamada 3 Temmuz Çarşamba günü Mısır'da demokrasiyi katleden iradenin, 26 Temmuz'dan itibaren Mısır halkını katletmeye başladığını vurgulayarak, ''Yaklaşık 200 masum insanın ölümünden ve 5 bine yakın insanın yaralanmasından sorumlu olanlar, darbeyi yapanlar, Mısır halkının Batı'nın desteğini hak etmediğini düşünerek darbeye çanak tutan çeşitli devlet yetkilileri ve demokrasi havarisi medyadır. Mısır'da sandıkta ortaya koydukları iradelerine sahip çıkmak için örnek demokratik eylem ortaya koymaktan başka suçu olmayan savunmasız insanlara karşı silah kullanan darbeciler ve demokrasi katilleri halkların ve özgür dünyanın vicdanında mahkum olacaklardır'' ifadesini kullandı.

UETD Genel Başkanı Çelik, meydanlarda demokratik eylemlerde bulunan insanları fundamentalist, islamcı ifadeleri ile suçlu göstermeye çalışan demokrasi havarilerini de şaşkınlıkla izlemekte olduklarını belirterek, ''Türkiyedeki Gezi olayları esnasında göstericilere polisin su ve gaz kullanması karşısında dehşete kapılan Batılı kendine demokratlar bu olaylar karşısında lütfedip endişe duymaktalar. Ortadoğu'da barış ve huzura kastedenlerin, darbelere çanak tutanların çifte standardını ve iki yüzlülüğünü ibretle takip etmekte ve tarihe not düşmekteyiz. Ortadoğu'ya demokrasi getirmek için kana bulayanlar aynı oyunu tekrar etmekteler. İngiltere'de dünyaya gelen bebekle Mısır'da hayata gözlerini yuman bebek arasında fark gözetenler, Ortaçağ zihniyetinin kalıntılarıdır'' şeklinde konuştu.

Çelik, Mısır'da sözde demokratların azmettirmesi sonucu darbecilerin cinayetleri ile hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet ve Mısır halkına başsağlığı diledi.

Kaynak: AA