Kocaelinin İlk Organik Pazarı Açıldı

İzmit Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi Plaj Yolu Mevkiinde yaptırdığı Kapalı Köylü Pazarı açıldı.

Kocaelinin İlk Organik Pazarı Açıldı
Kocaeli'nin ilk ve tamamı yerli üreticilerden oluşan "Köylü Pazarı" her Cuma günü kurularak İzmit halkına hizmet verecek.
Köylü Pazarı projesine büyük önem ve destek veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, pazarcıları açılış gününde de yalnız bırakmadı. Açılış gününde pazara giderek pazarcılara hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Doğan tezgahları tek tek dolaştı. Doğan köylü pazarının halka taze ve doğal ürün ulaştırmak ve köylü üreticilerin ürünleri değerinde satmasını sağlamak günü iki önemli amaca hizmet ettiğini söyledi.

Pazarın köylü üreticiler tarafından etkin bir biçimde kullanılmasını hedeflediklerini dile getiren Başkan Doğan, “Burada halden alınan ürünlerin satışına izin vermeyeceğiz. Tüm pazarlarda olduğu gibi bu pazarımızda da Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerini yapacak. Hassas tartılarımızı koyduk, her hafta sabah pazar açılmadan ürünler kontrol edilecek” diyerek pazarın İzmit’e hayırlı olmasını diledi.

Kendi ürettikleri ürünleri uygun koşullarda ve modern bir yerde satma imkanı bulan köylüler pazarın açılmasından çok memnun olduklarını dile getirdiler. Pazarın kurulmasına destek veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür eden köylüler vatandaşları pazara beklediklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA