Başbakan Yardımcısı Bozdağ Kardeşlik Aşını Pişirdi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenler Belediyesi tarafından dev kazanlarla Dörtyol Meydanı’na kurulan Türkiye'nin Kardeşlik Aşı’nı pişirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Kardeşlik Aşını Pişirdi
7 bölgenin farklı yörelerine ait yemeklerinin ve tatlıların yapıldığı ramazan mutfağında Bozdağ, mıhlama pişirdi, keşkek karıştırdı, cağ kebabı kesti.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenler Belediyesi tarafından Esenler Dörtyol Meydanı’na kurulan “7 kazan tek sofra” iftarına katıldı.

Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hakkari'ye, Artvin'den Antalya'ya kadar Türkiye’nin değişik coğrafyalarından gelen dernekler, kendi yörelerine ait yemeklerini ve tatlılarını ramazan mutfağında pişirdi. Mutfakta hummalı bir çalışma gerçekleştirilirken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile mutfağa gelerek çalışanlara sürpriz yaptı. Cağ kebabından, erişteye, mantıdan köfteye, keşkekten tantuniye kadar tüm bölgelerin örnek yemekler hazırlandığı mutfakta Bozdağ, mıhlama pişirdi, keşkek karıştırdı ve cağ kebabı kesti. Daha sonra Bozdağ, Yozgat yöresine ait testi kebabının testisini kırdı. Yoğun ilginin gösterildiği iftar alanında vatandaşlar da yemekleri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

“BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORUÇ İBADETİNİ TÜRKİYE’DE Kİ KARDEŞLERİ GİBİ GEÇİRMELİLER”
İftar sonrası konuşmasını gerçekleştiren Bozdağ, “Ramazan ayı 11 ayın sultanı. Kuran’ın ayı dayanışmanın ve paylaşmanın ayıdır. Her zamankinden daha fazla paylaşmanın ve dayanışmanın olduğu bir ayda yaşıyoruz. Ben bu vesileyle bu ayı dolu dolu geçiren bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ramazanı burada güzel kutluyoruz. Oruçlarımızı tuttuğumuz gibi iftarlarımızı da huzur ve barış içerisinde yapıyoruz” dedi.

“Sadece Esenler’de değil Türkiyemizin her köşesinde Türkler, ramazanı sükun içerisinde ibadetlerini yapıp oruçlarını açabiliyor” diyen Bozdağ, “Ama bugün dünyanın her yerinde ramazan ayı Türkiye’de ki geçiyor mu? diye sorduğumuzda ne yazık ki cevabı ‘evet’ olamıyor. Başka yerlerde ramazan sükûn içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşanamıyor. Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da vasılı İslam coğrafyasının pek çok yerinde böyle bir huzur ortamı maalesef yok. Silahların gölgesinde kan ve gözyaşının arasında ibadetini yerine getirmek zorunda kalan kardeşlerimiz var. Biliyoruz ki dünyanın neresinde olursa olsun bütün Müslümanların oruç ibadetini Türkiye’de ki kardeşleri gibi oruçlarını huzur içerisinde yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.

“BİZ SADECE SURİYE’YE DEĞİL BÜTÜN YARDIMA İHTİYACI OLAN HERKESE YARDIM EDİYORUZ”
Türkiye’nin yurt dışına yardım etmesini eleştirenlere cevap veren Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz Türkiye olarak nerede olursa olsun darda ve zorda olan topluluklara her zaman yardım elimizi uzattık ve onlara destek verdik. Bizim kültürümüzden devlet geleneğimizden kaynaklanana bir şeydir. Zaman zaman eleştirenler oluyor. ‘Suriye’den gelen insanlara Türkiye neden kapısını açtı? Somali’de neden bunları yapıyor? Başka yerde neden Türkiye bunları yapıyor?’ diye eleştiriler de oluyor. Türkiye’nin kalkınma yardımlarından bahsettiğimizde bu kalkınma yardımlarını neden yapıyorsunuz diye eleştirenleri de maalesef görebiliyoruz. Unutmayalım ki Türkiye vaktiyle Afganistan’dan İslam coğrafyalarındaki başka kardeşlerimizden yardımlar gelmişti. Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs’a yapılan savaş sırasında dünyanın dört bir tarafından da yardımlar akmıştı. Sıkıntı olduğu zaman dünyanın değişik yerlerinden bize de yardım yapıyorlar. Bizde imkanlarımız olduğunda darda ve zorda olan toplumlarımıza yardım etmeliyiz ki hem medeniyetimizin hem kültürümüzün hem de devlet geleneğimizin gereğini yapmış olalım. Türkiye sadece Suriye’den gelenlere kucağını açmadı. Bulgaristan’da zulme uğrayan kardeşlerim geldiği zaman onlara da kucağımızı açtık. Afganistan’da sıkıntılar olduğu zaman oralardan gelenlere de kucağımızı açtık. ”

“ZAYIF TÜRKİYE İSTEYENLERİN UZANTISI İÇERİDE DE VAR”
Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanların olduğunu belirten Bozdağ, “Zayıf bir Türkiye’yi her zaman arzu edenler var. Bakarsanız bu dışarıda olduğu gibi içeride de bir uzantısı var. Biz bunları gayet iyi biliyoruz. Türkiye güçlendikçe şunları bilmeliler ki biz onların huzursuzluğunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Türkiye daha da güçlenecek” dedi.

Dev iftar sofrasına ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bizler bugün Türkiye’nin dört bir tarafından gelen derneklerimizin misafirleriyiz. Sofraya şöyle bir baktığımızda neredeyse bütün yörelerin farklı yemeklerini bugün burada gördük. Gerçekten yemeklerimiz kadar milletimizin, kardeşlerimiz de bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA