Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel'İN Açıklaması

ANKARA - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, ramazanda yaklaşık 2 bin denetim gerçekleştirildiğini, bayram boyunca da denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Temel, yaptığı yazılı açıklamada, denetimlerin özellikle başta fırın, tatlı üretim ve satış yerleri ile marketlerde yoğunlaştırıldığını, iftar çadırlarındaki yemeklerin uygun şartlarda muhafaza edilip edilmediğinin de kontrol edildiğini bildirdi.

Ürünlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt veya onay numarası ile son kullanma tarihi ve ambalaj sağlamlığına bakılması gerektiğine dikkati çeken Temel, sıcak yaz günlerinde çabuk bozulabilecek et, tavuk ve süt ürünlerinin alışverişin sonunda alınmasını önerdi.

Gıdalarla ilgili her şikayeti değerlendirdiklerini belirten Temel, 2012 yılında "174 Alo Gıda Hattı"na 4 bin 244 başvuru yapıldığını, bu yıl ise şimdiye kadar 2 bin 500 şikayette bulunulduğunu kaydetti.

Temel, ramazandaki şikayet sayısının 367 olduğunu ve şikayetler sonucunda 40 bin 959 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Temel, denetimlerin, yaklaşan bayram dolayısıyla üretim ve tüketiminin daha artacağı şekerleme ve tatlı çeşitleri üzerinde yoğunlaşacağını işaret ederek, denetimlerde hijyen koşulları ile üretimde kullanılan malzemeler ve bunların muhafaza şartlarının inceleneceğini ifade etti.

Kaynak: AA