Çevik kuvvet iftarında dikkat çeken detay

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği iftar programına 'demirhindi' şerbeti damga vurdu.

Çevik kuvvet iftarında dikkat çeken detay
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara 'da Emniyet Genel Müdürlüğü 'nün düzenlediği iftara katıldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine, Başbakan Erdoğan 'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Muammer Güler, polis şube müdürleri ve bin 500 'e yakın çevik kuvvet polisi katıldı.

Programa Başbakan Erdoğan ezan okunduktan 3 dakika sonra katıldı. Başbakan Erdoğan 'ı çevik kuvvet tören ekibi karşıladı.

MENÜDE ÖZEL ŞERBET

İftar menüsü ana yemeğinden çok, içecek seçimiyle dikkat çekti. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı yemekte ramazan şerbeti olarak'demirhindi'şerbeti tercih edildi. Hinthurması olarak anılan bir meyvenin çekirdekleri ayrıldıktan sonra kalan etli kısmından elde edilen şerbet, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor ayrıca mideyi sağlamlaştırıyor.

İftar yemeğinin menüsünde ise; ezo gelin çorbası, mevsim salata, kuzu tandır, iç pilav, fındıklı şeker pare, baklava, kadayıf ve ramazan şerbeti yer aldı.

KİMYASAL KORUYUCU İÇERMEZ!
Demirhindi şerbetinin üzerinde yazan'kimyasal koruyucu içermez'ibaresi, katılımcılar arasında esprili sohbetler yapılmasına neden oldu. İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'in'Biber gazı kimyasal madde içermez'sözünün hatırlatılarak'biberimiz de şerbetimiz de kimyasal madde içermiyor'espirileri yapıldı.

Çevik kuvvet iftarında dikkat çeken detay