Türk Emekli Sen Nevşehir Temsilcisi Yavuz Soysaldı:

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Ramazan sofralarının her yıl pahalanmasına karşın emekli maaşlarının aynı ölçüde zamlanmadığını söyledi.

Soysaldı yaptığı açıklamada, iktidarın enflasyonun düştüğünü söylemesine karşın iftar sofralarının her yıl pahalanmasına anlam veremediklerini söyledi.

4 kişilik bir ailenin iftarlık yemek maliyetinin 2011 yılında 25,70 TL iken 2012 yılında 29,54 TL’ye 2013 yılında ise 38,94 TL’ye yükseldiğini söyleyen Soysaldı: “Diyanet bile aylık ramazan sofrasının maliyetini, 4 kişilik aile için 1100.- TL olarak belirledi. Emekli memur maaşı da ortalama 1100.- TL dir. Emeklinin başka hiçbir ihtiyacı yok mu? “ dedi.

2011 yılından bugüne sofralarının yüzde 51 pahalandığını buna karşın emekli maaşlarına ise; yüzde 28,3 zam yapıldığını vurgulayan Soysaldı, emeklilerin hükümetten son üç yıl için yüzde 22,70 maaş zammı alacaklı olduklarını belirtti.

Soysaldı: “Ramazan telaşesinden insanlar sadece yiyeceğe yapılan zamlara dikkat ediyor. Halbuki sağlık hizmetine geçen seneye göre yüzde 27 ile yüzde 222 arasında zam yapıldı. Başbakan bir taraftan 3 çocuk istiyor, diğer taraftan hastane doğum ücretine yüzde 86 zam yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Emekliye insan onuruna yakışan bir yaşam haram. Emekli feryat ediyor” diye konuştu

Kaynak: İHA