İhtiyaç Sahibi Yaşlılara Sıcak Yemek Servisi

MALATYA - Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı'nca, aralarında Karabük, Bolu ve Sivas'ın da olduğu 13 ilde yaşayan ve kendi yemeğini pişiremeyen ihtiyaç sahibi bin 100 yaşlıya her gün iftar saatinde sıcak yemek dağıtılıyor.

Vakfın Genel Müdürü Resul Kesenceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan'da hayırseverlerin katkısıyla oluşturdukları bütçeyle ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, gıda kolisi gibi yardımları ulaştırmak için çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Ramazanın, ruhuna uygun olarak paylaşma ayı olmasını istediklerini kaydeden Kesenceli, ilk gününden itibaren Darende'nin yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Karabük, Bolu, Sivas,Tokat, Amasya, Samsun, Kahramanmaraş ve Hatay'da günlük bin 100 yaşlıya iftariyelik dağıttıklarını ifade etti.

Bu yardımın, ihtiyaç sahibi ve evinde yemek pişiremeyecek durumda olanlara yapıldığını belirten Kesenceli, "Yaşlılarımızın Ramazan öncesinde tespitini yapmıştık. İllerdeki temsilciliklerimiz her gün yemeklerini iftar saatine yakın araçlarla yaşlıların evlerine götürüp teslim ediyor. Böylece yaşlılarımız, bu mübarek Ramazan ayında oruçlarını sıcak yemekle açma fırsatı buluyor" diye konuştu.

Yemek menüsünün beslenme uzmanlarınca hazırlandığına vurgu yapan Kesenceli, "Her gün farklı yemekler veriyoruz. İftariyelikler temiz ortamlarda pişiriliyor. Paketler evde yaşayan kişi sayısına göre hazırlanıyor. Menüde içecek, meyve ve ekmek de oluyor" dedi.

Kaynak: AA