İftar Yemeği Hazırladılar, Sertifikayı Kaptılar

İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı aşçı yardımcılığı kursuna katılan 13 kursiyer, iftar sofrası hazırlayarak sertifikasını aldı.

İftar Yemeği Hazırladılar, Sertifikayı Kaptılar
7 ay boyunca 878 saat eğitim gören 13 kursiyer, bir restoranda düzenlenen iftar programı ile sertifikalarını aldı. Aşçı yardımcıları kursta öğrendiği bilgileri, güzel bir iftar sofrası hazırlayarak sergiledi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karabulut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Halk Eğitim Merkezi çalışanları ve kursiyerler katıldı.

İftarın gerçekleştirilmesinin ardından sertifika töreninde konuşma yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karabulut, kurs hakkında bilgiler vererek, “12 Aralık 2012 tarihinde başlayan aşçı yardımcılığı kursumuz 11 Temmuz 2013 tarihi itibariyle sona ermiş olup 7 ay sürmüş ve toplam 878 saatlik bir kurstur. Bu kursumuza genellikle ev kadınları, bir kurumda aşçılık yapan fakat belgesi olmayan kişiler ile aşçı olmak isteyen kişiler katılmış olup kursumuzu 13 kursiyer başarıyla bitirmiştir” dedi.

Karabulut, konuyla ilgili düşüncelerini de ifade ederek, “Bu akşam bu kursiyerlerimizin hazırladığı iftar yemeğinde burada toplanmış bulunmaktayız. Yaptıklarını, öğrendiklerini de bize ikram ederek ne kadar maharetli olduklarını gösterdiler. Bu kursta, kursiyerlerimiz çorbadan et yemeklerine, tatlılara, deniz ürünlerini pişirmeye kadar her türlü alanda bilgi edindiler. İnşallah bu bilgilerini önümüzdeki zamanlarda, değişik mekânlarda yaptıkları yemeklerle göstereceklerdir. Ben bu kursumuzun açışında bu mekânda bizlere imkan sağlayan tesis sahibimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ayrıca her türlü faaliyetlerimizde bizi yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise konuşmasında, “Öncelikle 7 ayı aşkın süredir devam eden bu kursu sabırla bitirme başarısı gösteren kursiyerlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Zaten zaman zaman yaptığınız çalışmalarda bizleri davet ettiniz. Bu da finali olmuş oldu. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Hepinizin işinizde iyi yerlere gelerek örnek kişiler olacağınıza inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA