Toplu Taşıma Araçlarında Engeli Rampa Uygulaması

MERSİN - İçel Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, başta servisci ve minibüscü esnafı olmak üzere toplu taşıma aracı sürücülerini büyük sıkıntıya sokan toplu taşıma araçlarına engelli rampası zorunluluğunun 7 Temmuz 2015 tarihine ertelendiğini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, engelliler için toplu taşıma araçlarına rampa uygulamasıyla mevcut servis ve minibüslere engeliler için rampa kurulması zorunluluğunda değişikliğe gidildiğini ifade etti.

Mevcut modellerle toplu taşıma araçlarında engeli rampa uygulamasının imkansız göründüğünü belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Böyle bir uygulama esnafı büyük oranda mali külfetin altına sokacak. Mevcut minibüs ve servis araçlarına rampa konulmasının engelli araçlarının fiziki büyüklükleri nedeniyle mümkün değil. Bu düzenleme ancak yerel yönetimlerin tahsis edeceği araçlarla uygulanabilir. Bu uygulama altyapısız bir uygulamadır. Altyapısı oluşturulup, tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli donanımlara kavuşturulur, bu süre içerisinde de toplu taşıma araçları kendilerini modernize eder. Aksi taktirde sadece araçlara bu zorunluluğun getirilmesi esnafa maddi külfetin dışında hiçbir anlam ifade etmez. Söz konusu nedenler göz önüne alınarak,başta servisci ve minibüscü esnafı olmak üzere toplu taşıma aracı sürücülerini büyük sıkıntıya sokan toplu taşıma araçlarına engelli rampası zorunluluğunun 7 Temmuz 2015 tarihine ertelendi."

Kaynak: AA