İso İlk 500 Listesinde 13 Kayserili Firma Yer Aldı

KAYSERİ - İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre İSO ilk 500 listesinde 13 Kayserili firma yer aldı. HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş., Boytaş Mobilya San. ve Tic. A.Ş., ve Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. geçen yıl olduğu gibi bu senede Kayseri sıralamasında ilk üç sırayı paylaşırken, Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş. bu sene listede ilk defa yer aldı.

Sıralamaya giren Kayserili firmaları kutlayan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Bu sene 13 firmamız bu listelerde yer aldı. HES Kablo yine Kayserimizin gururu oldu. Listeye baktığımız zaman Form Sünger'in ilk 500 sıralamasına ilk defa girdiğini görmekteyiz. Kendilerini kutluyorum. Ben başta HES Hacılar olmak üzere bu listede yer alan tüm üyelerimizi en kalbi duygularımla kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

İlk üç sırayı geçen yıl olduğu gibi bu senede aynı firmaların paylaştığına dikkat çeken Boydak, "Her zaman söylediğimiz gibi bu listelere girmek önemli ama kar edip ayakta kalabilmek, faaliyetlerini sürdürüyor olabilmek çok daha önemli. Bu listelere giren firma sayısının önümüzde yıllarda daha da artmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA