Aliağa'da Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İZMİR - İzmir'in Aliağa ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Kurtuluş Mahallesi Çamlık mevkisinde yerleşim yerine yakın bölgedeki çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İlçenin hemen her yerinden görülen alevler nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı.

Çamlık alanda çıkan yangının kıvılcımları, rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerindeki evlere kadar geldi. Bu sırada bazı vatandaşlar, bahçelerine düşen kıvılcımları kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı.

-Panik yaşandı

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, kıvılcımların düştüğü yerleşim yerlerinin boşaltılması talimatı verdi. Polis megafonla anons yaparak vatandaşların bölgeyi boşaltlmasını istedi. Yaşanan panik sebebiyle bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi, yangın bölgesine yakın yerleşim yerlerine sevk edildi. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü, Aliağa itfayesi, Tüpraş ve çevre ilçelerden gelen ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangının söndürülmesi çalışmalarını yerinde inceleyen Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, 2,5 hektar kızılçam alanının yandığını söyledi.

Keklik, "Rüzgara rağmen söndürme ekipleri başarılı bir müdahale yaptı ve yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın şu anda yerleşim yerlerini tehdit eder boyutta değil. Dumandan etkilenen veya yaralanan herhangi bir vatandaşımız yok" diye konuştu.

Kaynak: AA