Kırıkkale'de Ramazan Ayı Etkinlikleri

KIRIKKALE - Kırıkkale Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği ramazan etkinlikleri bu yılda devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayının son 15 günü Cumhuriyet Meydanı'nda birbirinden renkli gösteriler ve konserlerin gerçekleştirileceği programın 22 Temmuz Pazartesi günü iftarla birlikte başlayacığını bildirdi.

Kırıkkale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen ramazan etkinliklerinin bu yıl da devam ettiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda ilk gün teravihten sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Sonra Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve sema gösterileri yapılacak. Hemen ardından çocuklar için düzenlenecek olan Karagöz-Hacivat Meddah Orta oyunu sunulacak. Yine aynı gün Tuzsuz Deli Bekir Kavuklu Pişekar kukla gösterisi gerçekleşecek. Programlar, animasyon jonklör illüzyon, ateş yutan adam, pandımin gölge oyunu, hediyeli yarışmalarla devam edecek. Ramazan ayında Cumhuriyet Meydanı renkli görüntülere sahne olacak. Kırıkkale Belediyesinin özel olarak hazırlattığı sevgi yolu üzerine kurulan Ramazan sokağının açılışı gerçekleşecek. Burada da kitap sergisi, ebru sanatı, kum boyama yapılacak. Ardından Osmanlı macunu ve pamuk şeker ikram edilecek."

Açıklamada, Kırıkkale Belediyesi'nin düzenleyeceği ramazan etkinliklerinin ay sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA