Ggyd Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Açıklaması

ANKARA - Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gökçen Erdoğan, tedavi olmak için Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısının giderek arttığını belirterek, "Sağlık turizminin gelişmesi demek, ülke ekonomisinin gelişmesi, kentin kazanması demektir" dedi.

Erdoğan, yazılı açıklamasında, sağlık turizminde Türkiye'nin popüler bir ülke olduğunu ifade ederek, geçen yıl ülkeye gelen hasta sayısının 250 bine ulaştığını bildirdi. Bu hastaların önemli bir kısmının İstanbul ve Ankara'ya geldiğini belirten Erdoğan, Ankara'nın sağlık alanındaki potansiyelinin daha fazla olduğunu kaydetti.

Ankara'daki sağlık kuruluşlarının uzman kadrosu, tıbbi donanımı ve fiziki yapısıyla dünya ülkeleriyle yarıştığına dikkati çeken Erdoğan, "Ankara'da başta onkoloji, kardiyoloji, jinekoloji, beyin cerrahisi, plastik cerrahisi, göz ve diş bölümleri olmak üzere değişik branşlarda çok başarılı operasyonlara imza atan, kendini ispatlamış, uluslararası tıp alanında bilinen sağlık kuruluşları ve tıp adamları bulunuyor. Bu başarının karşılığında kentimize gelen yabancı hasta sayısı her yıl artmasına karşın yeterli değil. Elimizdeki bu olağanüstü potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek, daha fazla kişinin Ankara'ya gelmesini sağlamak, bu sektörden Ankara'nın aldığı payı arttırmak zorundayız. Sağlık turizminin gelişmesi demek, ülke ekonomisinin gelişmesi, kentin kazanması demektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Ankara'nın bu konuda iyi bir denetim ve koordinasyona, uluslar arası tanıtımlara, dil bilen çalışanlara ihtiyaç olduğunu belirterek, ulaşım ve konaklama alanında da gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA