Edirne Valiliği İle Bağcılar Belediyesi'nden Ortaklaşa İftar

EDİRNE - Bağcılar Belediyesi ve Edirne Valiliği ortaklaşa iftar verdi.

Selimiye Camisi Meydanı'nda kurulan çadırda ve çevresinde, İstanbul'un Bağcılar ilçesinden gelen vadandaşlar ile Edirneliler birlikte oruç açtı.

Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Bağcılar'dan Edirne'ye gelen vatandaşlara teşekkür etti. Allah'ın tutulan oruçları kabul etmesini dileyen Aslaner, konuklara hitaben yaptığı konuşmada, "İki yıldır gelerek, bir nevi garip çadırımızı şenlendiriyor ve bizi bahtiyar ediyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Gelecek yıllarda da bu geleneğin devam ettirilmesi en büyük dileğimizdir" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da tarihi bir mekanda ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethine hazlırlandığı şehirde bulunduklarını söyledi.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri dendiğinde Selimiye Camisi ve Edirne'nin akla geldiğini aktaran Çağırıcı, "Geçen yıl Balkan Savaşları'nın 100. yılıydı. Bu vesileyle uluslararası bir sempozyum yaptık. Ardından orucumuzu Balkan şehitlerimizle açmak istedik. Geleneği geçen yıl başlatmıştık. Bu yıl da geleneğimiz devam ediyor. Edirne Valiliğimizle bu programı icra ediyoruz. Ayrıca, her yıl 12 bin 500 kişiyi Çanakkale Şehitliği'ne götürüyoruz. Bu sene Edirne'ye de bu seyehatleri başlattık. İnşallah bundan sonra da aralıksız olarak devam edecek" diye konuştu.

Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise Edirne'de ecdad yadigarı bir şehirde oruç açmanın insana ayrı bir huzur verdiğini söyledi.

Ramazan ayının paylaşmak olduğunu ifade eden Öztürk, iftar sofralarında her iklimden vatandaşları görmenin ramazanın yaşattığı paylaşımın en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydetti.

İftarda yemek duasını Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula yaptırdı. Yemekte vatandaşlara, hurma, mercimek çorbası, etli patlıcan, pilav, tatlı, ayran ve su ikram edildi.

Kaynak: AA