Başakşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, Siyasetçileri Ağırlamaya Devam Ediyor

Başakşehir Belediyesi, üç bölgede düzenlenen Ramazan etkinlikleriyle Ramazan’ın manevi atmosferini alanlara taşırken, siyaset dünyasının tanınmış simalarını da ağırlamaya devam ediyor.

Başakşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, Siyasetçileri Ağırlamaya Devam Ediyor
Başakşehir Belediyesi’nin üç bölgede düzenlediği Ramazan etkinlikleri, siyaset dünyasının tanınmış simalarını ağırlamaya devam ediyor. Sular Vadisi etkinlik alanını ziyaret eden Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan yaptığı açıklamada, Başakşehir’in gelecekte öneminin artacağına dikkat çekerek, “Ak Parti’nin 2013’de hedef olarak koyduğu ‘Marka Şehirler’ için ilçeler yarışıyor. Ben yapılan çalışmalarla Başakşehir’in marka şehirler sıralamasında ilk sıralarda yer alacağını düşünüyorum” dedi.

Başakşehir'de yeni şehircilik anlayışının ilk temellerinin atıldığın anlatan Aslan, "Başakşehir belediyesi alt yapı sorunları fazla olmayan kültürel çalışmalara önem veren bir ilçemiz. Ramazan boyunca Ankara’da, Tokat’ta birçok etkinliğe katıldım. Şu andaki Sular Vadisi’ndeki etkinlikleri görünce diğer etkinliklerin çok sönük kaldığını gördüm. Bu etkinliklerin bence en önemli özelliği stantlarda insani yardım kurumlarının yer almasıdır. Ramazan’ın manevi ruhuna uygun olarak bu kurumlar vasıtasıyla mazlum insanlara ulaştırılıyor olması çok güzel” diye konuştu.

Milletvekili Aslan, Başakşehir’de yeni yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’ne dikkat çekerek, "Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesi’nin Başakşehir’de yapılıyor olması çok önemli, lisenin isminin M.Emin Saraç olması, bir Tokatlı olarak ayrı bir özellik arz ediyor" şeklinde konuştu.

Açıklamasında Başakşehir’deki projeleri de değerlendiren Arslan, "3. Köprünün bağlantı yollarının Başakşehir’den geçecek olması, Kanal İstanbul’un belirli bir noktasının Başakşehir’den geçecek olması, önümüzdeki süreçte ilçeyi Turizm, ilim ve kültür merkezi haline getirecek. O yüzden belediyemizin çalışmalarını biraz daha yoğunlaştırması gerekebilecek. Çünkü AK Partinin 2013’de hedef olarak koyduğu ‘Marka Şehirler’ için ilçeler yarışıyor. Bu yarışta Başakşehir avantajlı ve bu avantajını daha iyi kullanması gerekiyor. Ben yapılan çalışmalarla Başakşehir’in marka şehirler sıralamasında ilk sıralarda yer alacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sular Vadisi Ramazan etkinlik alanını dolaşan Zeyid Aslan vatandaşlarla sohbet etti. İlçe’de üç bölgede devam eden Başakşehir Ramazan etkinlikleri bu gece Urfa Sıra Gecelerini Bahçeşehir’e taşıdı. Vadi’de, kendine has yorumuyla sevenleriyle buluşan sanatçı Mustafa Cihat yer alırken, Kayaşehir’de İbrahim Sadri vatandaşlarla buluştu.
Kaynak: İHA