Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener:

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Şehit aileleri ile gazilerin faizsiz 20 yıllığına ev kredisi alabileceğini söyledi.

Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener:
Şener, Ordu'nun Çamaş ilçesinde vatandaşlar ile bir araya gelDİ. Çamaş programının ardından Fatsa'nın Hz.Ali Camii ve Cemevini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Şener, ardından Fatsa meydanında acık hava da halkla buluştu. ŞEHİT AİLELERİNDEN İSTİHDAM SAYISI 2’YE ÇIKARTILDI
Ziyaretlerinde vatandaşların sorularını cevaplayan Şener, bir şehit ailesinin torba yasa ile sağlanan kolaylıklar hakkında bilgi istemesi üzerine şu cevabı verdi;"Harp malulü olanlar ile Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamındaki olaylar sebebiyle aylık bağlanan er ve erbaşlar ile siviller de faizsiz konut kredisinden yararlanabilecek. Kredi 20 yıla kadar faizsiz olacak. Ayrıca daha önce şehit ailelerimizden 1 kişiye devlet istihdam sağlarken bu rakamı 2'ye çıkarttık. Şehit ailelerinden 2 kişiyi devletimiz istihdam edecek. Yasa ile muhtaçlık ve malullük şartı kaldırıldı. Terör nedeni ile hayatını kaybeden kamu görevlilerinin anne ve babalarının sosyal güvencelerine bakılmaksızın maaş bağlanacak. 3 bin 744 vatandaşımıza maaş bağlanacak."dedi.

ÜCRETSİZ SEYAHAT EDİLECEK
Şehit aileleri ile Gazilere ücretsiz seyahat hakkı geldiğini anlatan Şener, "Malül olanların kendileri, hayatını kaybedenlerin ve malul olanların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocukları ücretsiz seyahat edebilecek. Yasa kapsamında 10 milyon engelli, yaşlı vatandaşlarımızı da dahil ettik. Bu kapsamda olan herkese ücretsiz seyahat hakkı tanındı."diye konuştu.

Afyon'da meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un da yasa kapsamında şehit olarak kabul edildiğini hatırlatan Şener, "Afyon’daki askeri cephaneliğin patlamasının dikkate alınarak patlayıcı maddelerin incelenmesi, muhafazası, imha edilmesi ve zararsız hale getirilmesi işlemleri sebebiyle hayatını kaybedenlerin 2330 sayılı kanun kapsamına alındığını, maaş artışı, yüksek tazminat ve istihdam hakkı verildi.

Bu patlamada şehidimiz Cüneyt Akkuş'u da rahmetle anıyorum. Yasa ile bir hakkın iadesini de gerçekleştirdik."diye konuştu.

Kaynak: İHA