Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Adıyaman'da

ADIYAMAN - Gençlik ve spor Bakanı Suat Kılıç, ekonomik durumu iyi olmayan çocukların gençlik merkezlerinde başarılarına ortak olduklarını söyledi.

Kılıç, Gençlik ve Kültür Evi, TPAO tarafından yaptırılan YURT-KUR binası, 2 bin 500 kişilik spor salonu ile Samsat ilçesindeki Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabrini ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından Kahta ilçesindeki gençlik ve kültür merkezinin açılış törenine katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, çalışmalarının "gece gündüz" demeden devam ettiğini söyledi.

Gençlere seslenen Kılıç, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz buralardan yararlansın. Dünya insanı haline gelsinler, eksiklerini tamamlasınlar. Bunu arzu ediyoruz. Ekonomik durumu iyi olanlar çocuklarını tatile gönderebiliyor ama ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları bundan mahrum kalıyor. Bunlardan yararlanamıyorlar. Dolayısıyla gençlik merkezleriyle bu çocukların başarısına ortak olmayı hedefliyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan çocukların gençlik merkezlerinde başarılarına ortak oluyoruz."

Gençlerin her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Kılıç, Türkiye'de tek millet, tek bayrak ve tek vatan olarak 81 vilayette yaşayan 76 milyon insanın birbirine sıkı sıkıya kenetlendiğini dile getirdi.

Kılıç, Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Adıyaman ve ilçelerinde de gençlerin spor yapabilmesi ve hayat kalitelerinin yükseltilmesi için çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'nin her tarafında gençlerimiz hangi şartlarda sporunu yapabiliyorsa Adıyaman ve ilçelerinde de yavrularımız, çocuklarımız aynı şartlar altında sporunu yapmaya, hayat kalitesini arttırmaya devam edebilsinler" diye konuştu.

Kaynak: AA