Siirt’te Tefecilerin Mal Varlıklarına El Konuldu

Siirt’te tefecilikten gözaltına alınan 8 kişiden 2’si tutuklanırken, haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle menkul ve gayrimenkullerine de el konuldu.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin şehir merkezinde eş zamanlı olarak ev ve iş yerlerine yönelik yaptığı ve çok sayıda çek, senet, tapu kaydı ele geçirdiği operasyonda R.E., E.E., R.E., H.E., A.E., Ş.E., L.E. ve H.E. adlı kişiler gözaltına alınmış, gözaltına alınanlar için ek gözaltı süresi istenmişti. Yapılan sorgulamaların ardından 8 kişi adli makamlara sevk edilmişti. 8 zanlıdan L.E. ve A.E. adlı zanlılar mahkeme tarafından tutuklanırken, 4 kişi denetimli serbestlikten salıverildi, 2 kişi ise savcılık aşamasında serbest bırakıldı

Siirt Emniyet Müdürlüğü, düzenlenen operasyonla ilgi ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada, "Suç örgütünün tefecilik suçundan elde ettiği tüm haksız kazanç ile altın aldığı ve bu altınları da özellikle daha öncesinde yed-i emin olarak belirledikleri kuyumcularda sakladıkları tespit edilmiştir. 7 ay süresince yapılan delillendirme çalışmaları neticesinde söz konusu suç örgütünün bugüne kadar 13 ayrı eylem gerçekleştirdiği ve bu eylemlerde 19 şahsı mağdur ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu 13 ayrı tefecilik olayında yaklaşık 700 bin TL tutarında haksız kazanç sağladığı belirlenmiştir. Yapılan tespitler doğrultusunda, anılan suç örgütünün deşifre edilebilmesi amacıyla 15 Temmuz 2013 günü Siirt ilinde bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Bahse konu operasyonda suç örgütü yöneticisi toplam 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. 10 ayrı adreste arama yapılmıştır. Aralamalarda ise tefecilik suçunda kullanılan 10 adet tapu, 13 adet senet, 2 adet çek ve para hareketlerini gösterir çok sayıda defter-dokuman ile müştekilere ait banka ve kredi kartları ele geçirilmiştir. Ayrıca, suçtan elde edildiği belirlenen toplam 18 bin 755 TL para ile birlikte yaklaşık 26 bin TL değerinde 46 adet cumhuriyet altınına el konulmuştur. Bununla birlikte anılan suç örgütünden para aldığı belirlenen 19 şahsın müşteki ve mağdur sıfatıyla ifadeleri alınmıştır” denildi.

Diğer yandan suç örgütünün elde ettiği haksız kazanç karşılığı menkul ve gayrimenkullere de el konulduğu belirtildi

Kaynak: İHA