AK Parti'nin Diyarbakır İle Bursa İl Kadın Kolları Üyeleri İftarda Buluştu

DİYARBAKIR - AK Parti'nin Diyarbakır ile Bursa İl Kadın Kolları üyeleri, Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit'in de katıldığı iftarda bir araya geldi.

Akşit, tarihi Kervansaray'da verilen iftar sonrası yaptığı konuşmada, bir ramazan akşamında iki ilin teşkilat üyeleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

İllerin, kardeşliklerini geliştirip güzellikleri paylaşması ve çözüm sürecinde bir araya gelmesini istediklerini belirten Akşit, şöyle konuştu:

"Ramazan, paylaşımın arttığı bir ay. 'Kardeşime İftara Gidiyorum Projesi' kapsamında bütün illerimiz birbirine misafir oluyor. Bugün Bursa Diyarbakır'a misafir ama çıkınlarıyla birlikte gelmişler. Biz de bu sofraya ortak olduk. Bu güzel birlik ve beraberliği görmek beni gerçekten mutlu etti. Çünkü biz teşkilat olarak kol kola yürümeliyiz. Önümüzdeki süreçte seçim var. Bu durum, birlik ve beraberliklerimizi daha da kuvvetlendirecektir. Diyarbakır'ın çok daha güzel günler yaşamasını istiyoruz. Allah'ın izniyle Bursa'da olduğu gibi Diyarbakır'da da zafer bizim olacaktır. Çözüm süreci bizim için çok önemli. Bir sene içinde 5'inci kez Diyarbakır'a geliyorum bu süreçte. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, çıktığımız yolda mahcubiyet vermesin."

AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakır da Diyarbakır'ı, "mazlumların, aşıkların ve vicdanın kapısı" olarak nitelendirdi.

Bu kapının, hangi diyardan ve kim olursa olsun herkese açık, yüzlere kapanmayan bir kapı olduğunu vurgulayan Bakır, "Bu kapıda, bir imparatorluğa manevi başkent olmuş Bursa'dan uzanan kardeş elini tuttuk. Bu program, Diyarbakır ile Bursa'nın sevinç ve üzüntüde bir olduğunu gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci ise en üst düzeyde muhabbet oluşturmak için Diyarbakır'a geldiklerine dikkati çekti.

Bu topraklardaki ortak yaşamın bir anlamı olduğuna işaret eden Kahveci, şöyle konuştu:

"Çocukluk hasretim Diyarbakır Ovası ile hizmet ettiğim şehir Bursa Ovası, ince ellerin sakladığı kalbe benzer. Büyük bir restorasyondan geçen ülkem ve coğrafyamızın bu süreçten yüz akıyla çıkmak gibi bir gayretin sebebidir bu iftar. Tarihleri birbirinden asla uzak kalmamış iki şehrin gönüllerini buluşturmak gibi tarihi bir sorumluluğun neticesidir bu iftar. Bu iftar, dünü, bugünü yarını bir olan, Allah'ın ayetleri sayılan dilleri konuşmuş insanlarımızın ayrılık zahmetinden uzaklaşıp bir olma sevdasını yeniden inşa etmektir. Bu topraklarda bin yıldır bir yaşıyor olmamızın anlamı vardır elbette. Bize buraları emanet bırakan uluların bayrağını bizden sonrakilere bırakacak bir irade kurmaktır misyonumuz."

Yemekte, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat ile Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç hazır bulundu.

Kaynak: AA