İTÜ’den Üniversite Adaylarına Tercih Danışmanlığı

Bu sene 240. kuruluş yıldönümünü kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Bursa’daki üniversite adaylarına yönelik tercih ve tanıtım günü etkinliği düzenledi.

İTÜ’den Üniversite Adaylarına Tercih Danışmanlığı
Bursa İTÜDER’in ev sahipliğinde Merinos AKKM’de düzenlenen İTÜ Tercih Günü’nde, uzmanlar tarafından öğrencilere ve ailelerine tercih danışmanlığı hizmeti sunuldu. İTÜ’lü akademisyenler ve danışmanlarca meslek seçimi konusunda yönelttikleri sorulara cevap alan öğrenciler ve velilerin İTÜ Tercih Günü’ne ilgisi yoğun oldu. Halen İTÜ’de okuyan öğrencilerin de yer aldığı ve İTÜ’lü olmanın avantajlarının ilk ağızdan anlatıldığı tam gün süren etkinlikte, üniversite bünyesinde bulunan farklı bölümlerle ilgili dokümanlar ve bilgiler de paylaşıldı.

“İTÜ’LÜ OLMAK KÖKLÜ BİR AİLEYE KATILMAKTIR”
İTÜDER Yönetim Kurulu da İTÜ tarafından Bursa’da ilk kez düzenlenen tercih ve tanıtım günü organizasyonunda hazır bulundu. Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu, “Gerek öğrencilerimiz gerekse de anne-babaları çalışma ve fedakârlıkları karşılığında en iyi eğitimi veren, en prestijli okula kayıt olmak istiyorlar. İTÜ, bu iki kriteri de karşılayan üniversitelerin başında geliyor” şeklinde konuştu.

İTÜ’lü olmanın üniversiteli olmanın çok ötesinde, köklü bir aileye katılım anlamına geldiğini ifade eden Başkan Hasan Tuğcu, “Türkiye’nin mühendislik tarihinin yanı sıra, modernleşme tarihine de tanıklık eden İTÜ, 240 yılda yetiştirdiği 100 bini aşkın yaşayan mezunuyla, Türkiye’nin inşasındaki en önemli unsurlardan biri konumunda. Okulumuz, uluslararası projelerde ’imza yetkili mühendis’ olarak çalışabilmek için gereken Yetkin Mühendislik Sınavı’nın Türkiye’deki tek merkezi. Tarihi boyunca en donanımlı akademisyenleri bünyesinde bulunduran kurum, bugün İstanbul’un merkezinde bulunan 5 ayrı kampüsünde eğitim vermeye devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA