Esogü Mezunu Öğrenciye Tübitak Yarışmasında Birincilik Ödülü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen edebiyat Fakültesi’nden mezun olan Tuğba Kul Köprülü’nün, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK)’ın düzenlemiş olduğu 2238-B Üniversite Düzeyi Girişimcilik Ve Yenilikçilik Yarışması’nda Genel kategoride birinci olduğu açıklandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmaya, 89 üniversiteden 555 öğrencinin 359 iş fikriyle başvurduğunu belirtti.

İlk aşamayı geçen 200 iş fikrinin bin TL’lik ödülü almaya ve Afyon Sandıklı'da verilen İş Planı Hazırlama Seminerine katılmaya hak kazandığını ifade eden Prof. Dr Gönen “Seminerin ardından TÜBİTAK’a gönderilen 159 iş fikrinden 50’si Ankara’daki finale davet edilmiştir. Finale katılan projeler, sergi sırasında jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren projeler belirlenmiş ve Ankara Congresium ATO Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle ödüllendirilmiştir. Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda Genel ve Teknoloji kategorilerinde dereceye giren ilk üç projeye 10 bin TL, 7 bin 500 TL ve 5 bin TL ödül verilmiştir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü lisans eğitimini üstün başarıyla bitiren Tuğba Kul Köprülü, aynı başarısını Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Moleküler Biyoloji Anabilim Dalındaki doktora eğitiminde de devam ettirmekte olup, aldığı eğitimleri girişimcilik ve yenilikçiliğe yöneltmeyi başarmış ve “Turkuaz DNA İzolasyon Kiti” isimli projesi ile TÜBİTAK Üniversite Düzeyi Girişimcilik Ve Yenilikçilik Yarışması’nda Genel Kategoride birinci olmuştur. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan öğrencimizin başarısı dolayısıyla kutluyor ve Üniversite camiası olarak büyük bir gurur duyduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye belirtti.

Kaynak: İHA