Eşmeliler Asbestli Ana Su Boru Hattından Kurtuluyor

Eşme Belediyesi, ilçe merkezinin su ihtiyacını karşılamakta olan ana su borusu hattını yenilemek amacıyla çalışmalara başladı.

Eşmeliler Asbestli Ana Su Boru Hattından Kurtuluyor
Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Eşme’de yıllardır önüne geçilmeyen büyük su kaçakları yaşandığını söyledi.

Başkan Yıldırım, “Eşme'nin ana su deposundan başlayarak, Şehit Ali Bey Mahallesi Kemer Caddesi'nin altında bulunan boru hattını yaklaşık 1200 metre yenileyerek Eşme Cumhuriyet Meydanı'na kadar yenileme hedefindeyiz. Mevcut su borusu üzerinde çok ciddi bir su kaçağı var. Bu ilçemiz ve belediyemiz için çok önemli bir kayıp. Zaten tüm Türkiye'nin kaçak su oranı yüzde 20'lere indirilebilse bu çok önemli bir milli kazan olur” dedi.

Boru değişiminin yaklaşık 25-30 gün gibi bir süre alacağını belirten Başkan Yıldırım, “Boru değişimiyle Eşmeli hemşerilerimiz asbestli borulardan geçen suyu kullanmak kurtulacak. Belediye olarak 100 bin TL civarında tutan ve yeni su hattı olarak döşenecek koruge boru ve bunun ek parçalarını satın aldık. Geri kalan işçiliği belediye tarafından karşılanacak ve toplam yenileme 150 bin TL tutacak” diye konuştu.

Bu yenileme çalışmaları sırasında gerekli ev bağlantılarının da yenileneceğini ifade eden Başkan Yıldırım, ana borunun yenilenmesinden sonra kaçağın istenilen oranda azalmaması halinde yan boru hatlarında yenilemelere gidileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA