Bilecik Sevgi Anneleri Derneği'nin Yeni Bürosu Hizmete Açıldı

BİLECİK - Bilecik Sevgi Anneleri Derneği yeni hizmet bürosunun, dernek üyelerinin desteğiyle hizmete açıldığı bildirildi.

Gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan BSAD Derneği Başkanı Münevver Geyik, derneğin, kadının maddi ve manevi yönden kalkındırılması, kendisiyle beraber çocuklarının da topluma yararlı, üretken ve mutlu birer vatandaş olarak yetiştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, kurulduğu 2008 yılından bugüne kadar vefakar üyeler vasıtasıyla pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Sevgi Anneleri Destek ve Danışma Merkezi adı altında, 'Kadın ve Çocuk Misafirhanesi' projesini hayata geçirdiklerini anlatan Geyik, şöyle konuştu:

"Gördüğünüz büro, dernek üyelerinin maddi ve manevi destekleriyle kuruldu. Bilecik'te, 2012'ye kadar şiddete maruz kalmış kadınlar ve çocukları için bir bina yoktu. Bu ihtiyaçlar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı vasıtasıyla karşılanıyordu. İhtiyaca binaen dernek olarak, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na, Bilecik Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığıyla bir proje hazırladık. Başvurumuz kabul edildi, projemiz uygulanmaya devam etmektedir. Projemizin amacı, Bilecik ilinde ikamet etmekte olan, yaşadığı aile sorunları veya şiddet dolayısıyla derneğimize veya ilgili kamu kurumlarına başvuran kadınlara, hukuki ve psikolojik destek sağlamaktır. İhtiyaç halinde, kadınların çocuklarıyla birlikte sığınma evleri veya diğer imkanlara erişinceye kadar geçici olarak barınabilecekleri yemek, güvenlik gibi maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanacağı, güvenli ve sıcak bir ortam oluşturmaktayız. Ayrıca, dernek üyeleri, hukuki danışman ve psikologların da katılacağı mahalle toplantılarıyla kadınların, aile içi şiddet, oluşturulacak destek ve danışma merkezi faaliyetleri, kadın hakları konularında bilgilendirmek ve bu konuda kadınlarda farkındalık oluşturmaktır. Bu projenin maliyeti, 120 bin 900 lira ve İçişleri Bakanlığı'ndan proje için 60 bin lira hibe alınmıştır."

Proje kapsamında, önümüzdeki günlerde de Mahalle Konakları'nda, kadınlara yönelik eğitimler düzenlemeyi planladıklarını hatırlatan Geyik, faaliyetlerde daima yanlarında olan dernek üyeleri ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül'e teşekkür etti.

Seven Pasajı'nda düzenlenen basın toplantısına, dernek üyeleri ile Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eşi Fatma Yağcı katıldı.

Kaynak: AA