Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

MUĞLA - Bodrum'da bu yıl onuncusu düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Gülsin Onay konseriyle başladı.

Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği tarafından tarihi Eklisia Kilisesi'nde düzenlenen festivalin açılışında gazetecilere açıklama yapan Piyanist Gülsin Onay, 10. yıldır festivali sürdürdüklerini söyledi.

Festivalin düzenlendiği alanın önemli olduğunu belirten Onay, "Burası 2 bin 500 yıllık tarihi bir yer. Bodrum Kalesi'nin yapıldığı taşlar da buradan çıkmış ve çok güzel bir akustiği var. Bu akşamki konseri geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Meriç Soylu anısına yapıyoruz" dedi.

Festival kapsamında önemli konserlerin verileceğini vurgulayan Onay, "Aralarında Boğaziçi Caz Korosu, Mauricio Vallina, Yury Martynov, Aldo Ragone, Fazıl Say gibi ünlü isimlerin programları var. Dünya çapında tanınmış isimler burada sahne alacak ve çok keyifli bir festival bizi bekliyor" diye konuştu.

Onay, Bodrum'daki konserde oğlu ve Ankara Devlet Operanın Baş kemancısı Erkin Onay ile sahne alacağını kaydetti.

Festivale katılan sinema sanatçısı Filiz Akın ise festivalin 10 yıldır sürdüğünü ve kendilerine her yıl ayrı bir heyecan yaşattığını dile getirdi.

Festivalin açılışında Gülsin Onay ve oğlu Erkin Onay yaklaşık 2 saat süren müzik ziyafeti sundu. Konseri aralarında sinema ve dizi oyuncularının da bulunduğu yaklaşık bin kişi izledi.

Bir ay sürecek festival kapsamında Aldo Ragone, Endellion Quartet, Erkin Onay, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Pierre Réach, Yury Martynov, Boğaziçi Caz Korosu, Carlo Domeniconi ve Derek Gripper eserleri ve icralarıyla klasik müzik tutkunlarına unutulmaz bir atmosfer sunacak. Festivale dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da katılarak, genç müzisyenlerle bir araya gelecek.

Kaynak: AA