Günde 130 Aileye Eve Teslim Sıcak Yemek Servisi

Siirt Valiliği bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV, Siirt’te dar gelirli yoksul vatandaşların umut kapısı oldu.

Günde 130 Aileye Eve Teslim Sıcak Yemek Servisi
Vakıftan günde 130 aileye 3 çeşit sıcak iftar servisi, 280 aileye de sıcak ekmek servisi yapılıyor.
Vakıf tarafından dağıtılan yardımların insan onurunu çiğnetmeden yapıldığını söyleyen SYDV Sosyal İnceleme Personeli Talat İnan, günde 130 kişiye olmak üzere her mahallede sıcak yemek dağıtıldığını söyledi.

Ramazan ayında toplamda 5 bin 700 aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen İnan, “Vakıf olarak Ramazan ayında insan onurunu incitmeden çalışmalarına devam ediyoruz. Yoksul ve yardıma muhtaç 280 aileye 100’er adet ekmek fişi, evlerinde teslim edilmiş ve Ramazan ayı boyunca anlaşmalı fırından ekmeklerini alabileceklerdir. Ramazan ayı boyunca 4 bin 500 aileye kuru gıda paketi dağıtımı yapılıyor. Yoksullukla mücadele eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şimdiye kadar yaptığı toplu yardım dağıtımlarında değişiklik yaparak yardımı vatandaşın ayağına götürmeye başlamıştır. Daha önce sahalarda biriken vatandaşlara dağıtılan yardımlar zaman zaman izdihamlara neden olmaktaydı şimdi ise postadaki hesabına nakdi yardımı yattıktan sonra SMS ile kendisine haber verilmekte ve istediği zaman hesabındaki parayı çekmektedir, yine kış aylarında dağıtılan kömür yardımı bundan sonra adresinde kapısı önünde teslim edilecektir” dedi

Kaynak: İHA