16. Türksoy Ressamlar Buluşması Sona Erdi

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Valiliği ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) işbirliğiyle gerçekleştirilen ’16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması’ sona erdi.

16. Türksoy Ressamlar Buluşması Sona Erdi
Odunpazarı Kültür Merkezi’nde Eskişehir Valiliği ve TÜRKSOY işbirliği ile gerçekleştirilen 16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması, 18 ülkeden gelen 19 ressamın Eskişehir’i anlattıkları resim sergisiyle son buldu. Resim sergisinin açılışına katılan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ressamların yapmış oldukları resimlerin Eskişehir’de kalıcı eser olacağını söyledi.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında etkinliklerin devam edeceğine dikkat çeken Tuna, şöyle konuştu: “Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında TÜRKSOY ile ortak yaptığımız bir çalışmaydı. Bu etkinliğimiz başarıyla sona erdi. Sergide Türk dünyasından değişik ülkelerden gelen ressamlar, kendi gözlerinden, anlayışlarından, duygularından, tuvallerine hissettiklerini yansıtmaya çalıştı. Yıl sonuna kadar daha birçok etkinliğimiz olacak. Bizim amacımız daha çok kalıcı eser bırakmak. Türk dünyasından kıyafetler, müzik aletleri gibi aklınıza daha ne gelirse bunlara ilişkin faaliyetler olacak."
Sergide Makedonya’dan gelen ressam Hakan Karabatak’ın yapmış olduğu Eskişehir’i anlatan resim, Vali Tuna tarafından beğenildi. Ressam Karabatak ise resmi Vali Tuna’ya armağan etti.

Sergi sonrasında Aşık Şeref Taşlıova, yazdığı kitabını Vali Tuna’ya armağan ettikten sonra, aşıkların Eskişehir’de toplanmasını istedi. Bunun üzerine Vali Tuna da ilerleyen zamanlarda aşıkların Eskişehir’de toplanacağını söyledi.

Kaynak: İHA