Bm Mısır'da Suriyeli Sığınmacılara Uygulanan Yeni Kısıtlamalardan Kaygılı

CENEVRE - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Mısır'da Suriyeli sığınmacılara uygulanan yeni kısıtlamalardan kaygı duyulduğunu bildirdi.

BMMYK'dan yapılan yazılı açıklamada, bu hafta Suriyelileri taşıyan bazı uçakların Mısır'daki havaalanlarından geri çevrilerek Şam ve Lazkiye'nin de arasında bulunduğu havaalanlarına gönderildiği yönünde bilgiler olduğu ifade edildi.

Açıklamada, bu uygulamanın nedeninin bazı vize işlemlerinin Şam'daki Mısır Büyükelçiliği tarafından yürütülememesi olarak belirtildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, "Dünyadaki bütün diğer hükümetlerden talep ettiğim gibi, Mısır yetkililerinden de ülkelerine sığınmak isteyen bütün Suriyelileri kabul etmelerini ve onları korumalarını talep ediyorum" ifadeini kullandı.

Mısır'ın içinde bulunduğu sorunları anlayabildiğini belirten Guterres, bunun yanında Mısır'ın geleneksel misafirperverliğinin, şu anda dünyadaki en yıkıcı ve tehlikeli çatışmadan kaçan Suriyelileri reddetmemesi gerektiğini kaydetti.

BMMYK'nın Mısır'ı 100 binlerce Suriyeliyi 2011 yılından bugüne kadar misafir etmesinden dolayı takdir ettiğini ifade eden Guterres, "Mısırlı yetkilileri, uluslararası korumaya ihtiyaç duyanların korunması için elinden geleni yapmaya, gerekli güvenliğe sahip olmayan Suriyelileri geri çevirmekten kaçınmaya çağırıyoruz" görüşüne yer verdi:

Kaynak: AA