Diyaliz Hekimleri Muğla'da Toplandı

Son yıllarda ülke ve dünya genelinde bilinçsiz tuz kullanımı ve yanlış ilaç tüketilmesi sonrası artan böbrek rahatsızlıkları ile bu rahatsızlığa bağlı diyaliz kullanımı Muğla'da düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı.

Diyaliz Hekimleri Muğla'da Toplandı
Ula ilçesine bağlı Akkaya beldesinde bir otelde düzenlenen toplantıda diyaliz hastalarında hipertansiyonun önemi, kontrolü ve uygulanacak tedaviler konuşuldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği Uzmanı Dr. Bülent Huddam'ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Fethiye Devlet Hastanesi, Ortaca Özel Yücelen Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Universitesi Diyaliz Merkezi ve Dahiliye Kliniği, Milas Özel Diyaliz Merkezi, Yatağan Devlet Hastanesi ve Bodrum Özel Diyaliz merkezinden diyaliz hekimleri katıldı.

İlginin yoğun olduğu toplantıda konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği Uzmanı Dr. Bülent Huddam katılımcılara diyaliz hastalarında hipertansiyonun önemi, kontrolü ve uygulanacak tedaviler hakkında bilgi verdi.

Toplantının Modaretörü Uzm. Dr. Bülent Huddam, Muğla'da 900 civarında diyaliz hastası olduğunu ve bu hastaların tedavisi ile ilgilenen diyaliz hekimlerinin katılımının sağlandığı ilk toplantıyı düzenlemekten dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Dr. Huddam toplantıda diyaliz hastalarının %50-85'inde görülen hipertansiyon hastalığının tedavisi hakkında detaylı bilgi alışverişi yapıldığını ve bu toplantıları düzenli olarak devam ettirmek dileğinde olduğunu ifade etti.

Toplantıya katılan hekimlerin hepsi toplantının düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederlerken, bu tip toplantıların daha önce düzenlenmemesinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Katılımın yüksek oranda devam edeceği düşünülen bu toplantının bir sonrakinin ise Ağustos ayında yapılması planlanlandığı açıklandı.
Kaynak: İHA