'Belli bir grup çocuktan 'Kayıp kuşak' diye bahsedeceğiz'

Psikiyatr Prof. Dr. Bengi Semerci, okul öncesi eğitime dikkat çekerek, 4+4+4 sistemini eleştirdi. Semerci, "Belli bir grup çocuktan 'Kayıp kuşak' diye bahsedeceğiz' dedi.

'Belli bir grup çocuktan 'Kayıp kuşak' diye bahsedeceğiz'
Psikiyatr Prof. Dr. Bengi Semerci, okul öncesi eğitime dikkat çekerek, 4+4+4 sistemini eleştirdi. Semerci, 'Belli bir grup çocuktan'Kayıp kuşak'diye bahsedeceğiz'dedi.

HaberTürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende programının dünkü bölümünde 4+4+4 eğitim sistemi tartışıldı. Programın konuklarından Psikiyatr Prof. Dr. Bengi Semerci, okul öncesi eğitime dikkat çekerek, 4+4+4 sistemini eleştirdi.

Okul öncesi eğitimin mutlaka hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Semerci'ye sunucu, 'Algıda o oturdu galiba' dedi.
'Evet ama algı yetmiyor. İnsanların ulaşılabilirliği gerekiyor' karşılığını veren Semerci, 'Maddi gücünüz varsa gidebileceğiniz yer var. Maddi gücünüz yoksa devletin her okulunun hazırlık sınıfı olması lazım. 4+4+4'ün bizi başka zorladığı şey bu.
Mekansal darlık nedeniyle sınıfları arttırmak, çoğaltmak gereği nedeniyle sadece kapatılan bazı müdür odaları, labaruvarlar vs. olmadı. Özel alt sınıflar bir çok okulda kapatıldı. Dolayısıyla öğrenme güçlüğü olan, zeka problemi olan ve özel alt sınıf dediğimiz özel bir eğitim alması gereken çocuklaeın aieleri çoğu yerde sınıf bulamadılar. Bu çok ciddi bir problemdir. Bir şeyi toparlarken bir şeyi bozmak çok akıllıca bir şey değil' ifadelerini kullandı.

"GERİ ADIM ÇABUK ATILMALI"

Bengi Semerci, '10 yıl sonra belki şunu diyeceğiz: Şu doğum tarihliler ya da ilkokula şu dönem başlayanlar kayıp kuşak oldular. Çünkü ani değişen ve hazırlıksız yakalanılan sistemin kurbanı oldular. Belli bir grup çocukla ilgili belli şeylerde çok çabuk geri adım atmamız lazım' dedi. BEYAZ GAZETE