Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Yönetim Kurulu, Gürün'ü Ziyaret Etti

MUĞLA - Muğla Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Spor Kulübü'nün yeni Yönetim Kurulu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti.

Ziyarete, Yönetim Kurulu Başkanı Timur Çiçek, Başkan Yardımcısı Mustafa Demirel, üyeler Şadi Eke, Kamuran Fidan, Zeki Turgut ve Süleyman Usta katıldı.

Ziyarette konuşan Başkan Çiçek, atçılık ve at sporunun Muğla'da önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Atçılık ve at sporu bizim kültürümüzden gelen ve yaşatılması gereken bir alan. Kulübümüzün kayıtlı 57 üyesi ve kayıt için müracaat eden 25 kişi var. Kulübümüzün daha sosyal, daha aktif çalışmasını sağlamak, herkesin faydalanabileceği ortamı oluşturmak istiyoruz. Üniversite öğrencilerinden çok fazla talep alıyoruz. Bu kültürün yaşatılması ve atçılık sporu ile ilgili yapacağımız çalışmalarda desteklerinizi bekliyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürün de atçılık ve at sporu desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gereken bir alan olduğunu söyledi.

Bu spor dalına sadece belli bir tabaka değil, herkesin ulaşması gerektiğini kaydeden Gürün, "Çocuk yaşta at üstüne çıkmış bir birey, hem kendi kültürüne daha ilgili hem de bu spor dalını yakından tanıma fırsatı bulur. Muğla'da sporun yaygınlaştırılması için nelerin yapılabileceği ile ilgili projelere destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak: AA