Kepezliler Eski Ramazanları Yeniden Yaşıyor

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri başladı.

Kepezliler Eski Ramazanları Yeniden Yaşıyor
Kepez Belediyespor Tesisleri’nde kurulan etkinlik alanında Kepezlilerin, hem geleneksel Ramazan eğlencelerini yeniden yaşıyor hem de oruç ayının kardeşlik ortamını paylaştıkları belirtilirken, 30 gün sürecek olan şenlikte, geleneksel temaşa sanatlarını, hemşehri gecelerini, ünlü sanatçıların konserlerini izleme imkanı bulacakları, iftar çadırının da kurulduğu alanında, Türk evlerinden oluşan çarşının da hizmet vereceği bildirildi.

Etkinliğin ilk gününde Mehteran konseri ile Aşık-Maşuk ve tulumbacıların gösterileri yer aldı. Şenlik alanını dolduran yüzlerce Kepezli önce iftar çadırında oruçlarını açtılar, daha sonra etkinlik alanındaki gösterileri ilgiyle izlediler.

Kepez Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Orhan Hakalmaz 13 Temmuz’da, Orhan Ölmez 20 Temmuz’da, Ayna Erhan Güleryüz Grubu 27 Temmuz’da, Murat Göğebakan 4 Ağustos’ta konser verecek. Asım Akkuş, Ömer Karaoğlu, Orhan Aykut, Burak Ahıskalı gibi sanatçıların da konser vereceği etkinlikte, Doğu ve Güneydoğular Sıra Gecesi, İç Anadolular Gecesi, Karadenizliler Gecesi, Aşıklar Gecesi, Teke yöresi Gecesi, Yörükler Gecesi, Kerkük Gönül Gecesi, Konyalılar Gecesi olacak.
Kaynak: İHA