Dpü, Japon Üniversitesi İle İşbirliği Yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) ile Japonya Nagoya Teknoloji Enstitüsü arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Dpü, Japon Üniversitesi İle İşbirliği Yaptı
Geçen yıl Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Hasan Göçmez tarafından Japonya'ya yapılan ziyaretler sonrasında Nagoya Teknoloji Enstitüsü'nden (NIT) DPÜ’ye ikili anlaşma teklif edilmişti teklif edilen bu anlaşma Dumlupınar Üniversitesi'nde imzalandı.

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof.Dr. Hasan Göçmez, ilk etapta, Fen Bilimleri Enstitüsü ile NIT ileri malzeme araştırma merkezi arasında imzalanan anlaşma, daha sonra üniversitenin tüm bölümlerini kapsayacak anlaşmaya dönüşeceğini açıkladı.

Göçmez, yapılan anlaşmanın özellikle ileri teknoloji ürünleri üzerine çalışan üniversitemizin kimya, fizik, malzeme ve makine bölümleri için büyük bir fırsat olduğunu, bu kapsamda yüksek lisans öğrencisi ve akademisyen değişimi ile birlikte bilimsel malzeme, yayın, bilgi ve ortak araştırma projelerinin değişimlerinin de mümkün olabileceğini dile getirdi.

Gözmez, yapılan anlaşmanın 5 yıl geçerli olacağını iki taraftan biri anlaşmayı sonlandırmadığı sürece anlaşmanın otomatik olarak yenileneceğini ifade etti.

Anlaşma imzalanmadan önce Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Kampüsü'nü gezen, Nagoya Teknoloji Enstitüsü’nden Prof.Dr. Fuji Masayoshi ve Prof.Dr. Takashi Shirai kampüse hayran kaldıklarını ve Dumlupınar Üniversitesiyle anlaşmanın çok doğru bir karar olduğunu vurguladı.

Yapılan anlaşma sonunda Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hasan Göçmez, Nagoya Teknoloji Enstitüsü’nden Prof.Dr. Fuji Masayoshi ve Prof.Dr. Takashi Shirai'ye Dumlupınar Üniversitesi'nin 'Altın Anahtar Plaketini' takdim etti.
Kaynak: İHA