Kütahya'da "en Güzel Tarhana Pişirme Yarışması"

KÜTAHYA - Gediz ilçesinde düzenlenen "11'inci Geleneksel Gediz Tarhana Festivali" kapsamında "En Güzel Tarhana Pişirme Yarışması" düzenlendi.

Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda 5 ev kadını ve 2 erkeğin katıldığı yarışmada, tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterlerine bakıldı.

Jüri üyeliğini Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik ve Emniyet Müdürü Haci Çağların yaptığı yarışmada Şengül Sancaktar birinci, Merve Karakoyun ikinci, Perihan Karadağ ise üçüncü oldu.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, tarhananın içinde kullanılan maddelerinden dolayı doyurucu ve enerji veren bir yiyecek olduğunu söyledi.

Gedizli insanların günde bir tas tarhana çorbasıyla gün boyu tok kalabildiğini belirten Çorumluoğlu, "Özellikle ben kışın ekşili ve kızılcık tarhanasını tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Ben kendimde uyguluyorum. Nadiren de olsa hasta olduğumda hiç antibiyotik ya da diğer ilaçlardan almadan kızılcık tarhanası içiyorum. Ertesi gün turp gibi mesaiye başlayabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere hediyeleri verildi.

Kaynak: AA