Bitlis-van Uluslar Arası Su Sporları Festivali Sona Erdi

Bitlis ve Van valilikleri tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen “Bitlis-Van Uluslar arası Su Sporları Festivali” etkinlikleri kapsamında Tatvan ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 87. yıldönümü ve festivalin final programı yapıldı.

Bitlis-van Uluslar Arası Su Sporları Festivali Sona Erdi
Etkinliğin açılışında konuşan Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürü Şükrü Çelikyürek, tüm Tatvanlıların 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutladı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, bu tür bayramların önemine vurgu yaparak herkesin bayramını kutladı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinin yapılmasıyla birlikte Tatvan’da 3 gündür devam eden festivalin de sona erdiğini belirten Kaymakam Erkan, “Festival etkinlikleri kapsamında Tatvan’da 3 gündür bir birinden güzel programlara şahit olduk. Bu tür etkinlikler ve organizasyonlar bölgenin tanıtımı açısından son derece önem arz ediyor. 3. günün sonunda ise ekip olarak ilimizin tanıtımı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.

Festival kapsamında 3 gün boyunca yapılan etkinlikleri de değerlendiren Kaymakam Erkan, “3 gündür devam eden 4. Uluslar arası Bitlis-Van Su Sporları Festivali bugün finalle son bulmuş durumda. Üç gün boyunca inanıyorum ki Tatvan merkezli bütün Bitlis geneli hatta çevre illerden gelen insanlarımız çok keyifli, heyecanlı, neşeli saatler, günler geçirdiler. Bu tür organizasyonların çok büyük bir önemi var. Festivaller; heyecanın, keyfin, neşenin birleştiği tanıtım etkinlikleri. Bu tür etkinliklerin, organizasyonların buranın tanıtımı için çok büyük önem ve işlev gördüğünü düşünüyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Van Gölü’nde yüzme, ördek yakalama, yağlı direk ve çeşitli etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinlik kapsamında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programın sonunda ise katılımcılara feribotla Van Gölü'nde gezi turu düzenlendi.

Yaklaşık 2 saat süren feribot gezisinin ardından “4. Bitlis-Van Uluslar arası Su Sporları Festivali” sona erdi.

Tatvan sahil iskelesinde düzenlenen etkinliğe Tatvan Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer, İş-Kur İl Müdürü Alaattin Arslan, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA